Проект - НЕСТЛЕ ЗА ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2020

Компания

Категория

Инвеститор в обществото

Описание на проекта

цел на проекта

Нестле за Живей Активно! е дългосрочна инициатива, чиято основна цел е борбата със затлъстяването, в следствие на обездвижеността и неправилно хранене. През 2020 празнувахме 15 годишното си издание и в тази различна година целта ни бе да продължим да разширяваме обхвата на инициативата и да вдъхновим все повече хора да изберат активния начин на живот дори в условия на пандемия, когато те станаха още по-наложителни. Реализирахме 2 масови физически събития в страната, мащабен национален конкурс сред общините в България за локални проекти за активен начин на живот, чиято реализация да бъде финансирана от инициативата Живей Активно!, както и целогодишна програма в дигиталното пространство с достъпни и практически насоки за ежедневна грижа.

целева група

Инициативата и през 2020 г. бе насочена към широка аудитория - всеки човек и неговите близки. • Градско население - 18-25, 25-45 • Второстепенна група - родители и внуците им Насочени сме както към хората, които се наслаждават на активния начин на живот, така и към тези, които водят заседнал живот, с цел да бъде провокирана промяна. С помощта на партньори, посланици и атрактивна комуникация през 2020 г. достигнахме до над 10 000 човека.

продължителност

Глобалната мисия на Нестле е да подобрява качеството на живот. Тя ясно се отразява в мисията на „Нестле за Живей Активно“, а предвид дългосрочните цели важен компонент е микса от активности през годините. Стартирахме през 2006 година с целодневно събитие в София и през годините развихме инициативата в национален мащаб посредством разширяване географския обхват и дигитализирането на платформата.

дейности по проекта

Първото зимно Нестле за Живей Активно! се случи през февруари 2020 в Боровец, по време на което спортни ентусиасти се насладиха на зимния спорт с легендарни спортисти като Сани Жекова, Екатерина Дафовска, Йордан Йовчев, ВК „Марица“ и популярни български личности, сред които Тита, рапъра Играта и Евгени Иванов Въпреки COVID-19 и рестриктивните мерки, Нестле за Живей Активно! се завърна през септември в Европейската седмица на мобилността с 5 пешеходни маршрута в столицата и лесно, но ефективно предизвикателство към всеки – да се движим, спазвайки мерките за безопасност, и да бъдем добрия пример. С ЕСРИ България създадохме дигитална карта на маршрутите като на Бостънския маратон, а посланиците на инициативата и институции се включиха и дадоха своя добър пример за останалите. Мотивирахме 22 общини в страната с помощта на НСОРБ да се присъединят към общата кауза, организирайки свои безопасни активности. А победителят с финансиране от 20 000 лв е община Велики Преслав с амбициозен проект за първата спортна площадка на територията на общината. Инициативата продължи да подкрепя спортни мероприятия, сред които и турнири на Йордан Йовчев и ВК „Марица“.

резултати

Хиляди се радваха на зимните спортове през февруари заедно с повече от 10 легендарни спортисти, партньори и институционални представители. Над 5,5 милиона българи бяха вдъхновени от ползите от активния начин на живот. През септември средно 10 000 привържениците на инициативата бяха активни и извървяха 26 658 976 стъпки – това се равнява на 6000 изкачвания на Мусала или над 60 преплувания на р. Искър! Денят съвпадна и с националния празник и Европейския ден без автомобили, като в резултат на извървените крачки бяха спестени над 6 тона CO2 на природата. Рекодрният медиен интерес показва резултат от 23 мил. потенциално достигната публика. Общият брой медийните публикации надхвърлиха 550 броя, като тонът е изцяло положителен и с 94% качествено отразяване.