Проект - We are Musala Soft From #Anywhere

Компания

Категория

Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд

Описание на проекта

цел на проекта

Целта на “We are Musala Soft from #Anywhere” е да запазим корпоративната заедност по време на пандемия. Сърцето на Мусала Софт е там, където работим и се забавляваме, учим и обменяме знания, празнуваме успехите, преодоляваме трудности и правим добрини. Това е мястото, където е всеки един мусаленец – в офиса, у дома или където и да е. Мусаленските професионализъм, опит, култура и ценности нямат социален статус, нямат йерархична корпоративна определеност, пол, цвят, националност или религиозна принадлежност. Знаем, че всеки от нас е различен и всеки един от нас има своята суперсила. Това e Мусала Софт, това сме ние! Youtube - „We are #MusalaSoft. Episode 1“ - https://bit.ly/36zOUuV; Episode 2 - https://bit.ly/2MQOeKj Episode 3 - https://bit.ly/3oDDGeR Episode 4“ - https://bit.ly/3pJbZ

целева група

Идентифицирахме емоционалното предизвикателство пред ВСЕКИ ЕДИН КОЛЕГА (500+) в началото на извънредното положение. От ден 1 предприехме трансформация на текущи корпоративни политики и процеси и генерирахме нови. Добавихме инициативи с цел баланс в организиране на работно и лично време и пространство, психологическа подкрепа, надградихме инфраструктура и комуникация. Не сме спирали да наемаме нови колеги, да инвестираме в обучения, семинари, събития, тренировъчни проекти за кариерно развитие.

продължителност

Мисията да развиваме индивидуалния талант, да споделяме ценности и така да туптим като едно цяло е фокус от създаването на Мусала. Този пулс следва цялостната ни вътрешнофирмена и насочена извън компанията политика, а през 2020 и с още по-голяма сила. Партнираме с най-добрите училища и университети; търсим мотивирани, можещи и желаещи да се развиват хора; фокусирани сме върху личността и дефиниране на индивидуален кариерен път; грижим се и вярваме в хората си.

дейности по проекта

С lockdown-а 95% от хората ни - 500+ колеги, от 10 националности в 4 офиса в България и Македония- преминаха към работа от вкъщи за 1 ден. Сред мерките, с които пренесохме комфорта на офиса у дома и нашата ЗАЕДНОСТ, са: КОМУНИКАЦИЯ-MyMusala(Mobile App), VING(собствено решение за видео-конферентни разговори); oще по-чести срещи на служителите с колеги от People Care с цел грижа за всеки колега и навременно съдействие; ПРОЗРАЧНОСТ-Повече срещи с ръководството за споделяне на бизнес подходи, клиентски стратегии, визия за бъдещо развитие на хората и компанията; БАЛАНС-Онлайн спортни активности (20), заснехме видео приказки за деца (97), ежедневен бюлетин Work From Home - над 1200 идеи с рецепти за готвене, виртуални пътувания, концерти. Организирахме от разстояние добротворчески инициативи; Work from Anywhere - стратегии и оформяне на процеси за ефективна работа и принадлежност отвсякъде. Не спираме да се грижим за ХОРАТА си и за семействата им, да сме обединени, макар работейки и забавлявайки се отдалечено. Организирахме лятно парти със Стефан Вълдобрев - https://bit.ly/2LihKbG и коледно онлайн MFactor Party - https://bit.ly/3oHrJEZ със зашеметяващ успех–наш водещ и изпъ

резултати

Обективен измерител на „We are Musala Soft From #Anywhere“ са КОРПОРАТИВНИТЕ резултати. Имаме нови клиенти, разширени екипи по текущи проекти и отваряне на нови технологични направления с настоящи партньори. Резултатите за 2020 са 2,5 увеличение на печалбата преди данъци и 30% увеличение на приходите достигайки 41 млн. лв. Субективен измерител е нестихващият интерес на колегите да се включват в разнообразни формати и тип събития - онлайн и на открито, да споделят идеи и да бъдат заедно. Имаме сплотен екип от различни по пол, националност, религия, интереси, хобита, корпоративна йерархия и професионални умения индивидуалности.