Проект - „Силата да помагаш“

Компания

Категория

Инвеститор в обществото

Описание на проекта

цел на проекта

През 2020 г. бяхме още по-отговорни към хората около нас. Фокусирахме се върху три направления – здравеопазване, подкрепа на извънкласни форми и благотворителност. Основни цели: 1. Подобряване условията в болниците в Габрово и Севлиево, откриване на PCR лаборатория в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ и Ковид реанимация в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“. 2. Ангажиране на служители за даряване на кръвна плазма. 3. Съпричастност към личностното развитие на децата чрез извънкласните форми в спорта и културата и обогатяване на техните преживявания с участия в състезания и конкурси. 4. Създаване на по-близка до семейната среда за децата в специализираните центрове в Севлиево чрез привличане на служителите в добротворството на компанията чрез благотворителна инициатива „Коледа е – нека дарим топлина".

целева група

1. В здравеопазването ползи има за всички жители в Област Габрово – по-добра среда за пациентите, в помощ на лекарите и медицинския персонал. 2. Децата и младежите от региона – подкрепихме 16 спортни клуба и 3 школи за изкуства в региона, в които участват над 400 деца и младежи. 3. Благотворителна инициатива за 23 деца и младежи в нужда и специални потребности в ЦНСТДБУ и ЦНСТДМУ в Севлиево, в подкрепа на тяхното емоционално и духовно израстване, развиване на творчески потребности.

продължителност

Проектът „Силата да помагаш“ е продължение на 29-годишна традиция да инвестираме в развитието на обществото. Всяка година подпомагаме различни дейности в сферите здравеопазване, образование, култура, изкуство, екология, спорт. Разнообразната дейност на над 40 клуба, отбори и школи в региона и изключителните постижения на талантливите деца, подпомагани от компанията, са събрани на страниците на книгата „Гордостта на Севлиево“.

дейности по проекта

Дейности по проекта „Силата да помагаш“ в направленията: 1. Здравеопазване – идентифицирани са най-значимите проекти заедно с ръководството на болниците:  МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – подкрепихме създаването на PCR лаборатория – открита на 21 октомври – оборудване, ремонт и консумативи; санитарно оборудване на новосъздадените отделения за коронавирус;  МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ – откриване на Ковид реанимация – 15 януари 2021, ремонт на АГ-отделението.  Кампания сред работещите в компанията за даряване на кръвна плазма. 2. Подкрепа дейността на спортни клубове и школи по изкуства за изява на децата в малкото възможни състезания, конкурси и изложби по време на пандемията, като чрез тях допринасяме за личностното и духовното израстване на подрастващите. 3. Провеждане на благотворителна коледна кампания от 10 до 21 декември сред работещите в компанията в полза на деца и младежи в специализираните центрове в Севлиево. Информация за дейностите е публикувана в регионалните издания: в. Росица, в. 100 вести, Севлиево онлайн, Gabrovonews, Gabrovo daily, на фейсбук страници на градовете, на страниците на болниците и на др. Много позитивен отзвук с най-малко 30 000 прочитания.

резултати

С откриването на PCR лаборатория в областната болница допринесохме за осигуряването на по-бърза диагностика (резултатът излиза същия ден или най-късно 24 ч. след вземане на пробата), навременно лечение и ограничаване на риска от разпространение на Ковид-19. Лабораторията работи в полза на болниците в Габрово, Севлиево и Трявна. Взети са над 7200 PCR-теста от отварянето до края на 2020 г. С подкрепата на извънкласните дейности обхванахме 400 деца. Те участваха в 78 състезания, 12 конкурса и 8 изложби, като спечелиха над 100 призови отличия. Създадохме коледно настроение, направихме празника на 23 деца топъл и красив, с богата празнична трапеза и подаръци. Закупихме два лаптопа за онлайн обучение. Останалите средства предстои да бъдат използвани за нуждите на центровете.