Проект - По-здрави с MyMultiSport

Компания

Категория

Награда за маркетинг, свързан с кауза

Описание на проекта

цел на проекта

My MultiSport е виртуално пространство за активен начин на живот и е инструмент за здраве за всеки, независимо къде се намира. Проектът има за цел да подкрепи работещите хора, както и спортните обекти и инструкторите в условията на ограничени възможности за спорт и движение заради пандемията от Covid19. Чрез платформата MyMultiSport напомняме на всички, че здравословният начин на живот не е нужно да се влияе от външните фактори и трябва да продължим да полагаме усилия в посока движение, качествена храна и грижа за психиката.

целева група

Целевите групи са две - от една страна работещите хора, които в момента водят още по-застоял живот, заради ситуацията и от друга страна инструкторите, които в момента не могат да практикуват професията си. Така едновременно подпомагаме здравето на хората и бизнеса.

продължителност

Проектът стартира през април 2020 година под формата на тренировки на живо във Facebook, ежеседмични уебинари и различни съвети и рецепти, достъпни за всички. През юни 2020 г, официално беше открито единно пространство за цялото съдържание, сайтът My MultiSport, който е напълно безплатен за всички MultiSport ползватели. Така инициативата продължава вече 10 месеца, като ще продължим работа по развитието и допълването на инициативата в дългосрочен план.

дейности по проекта

Основни дейности, подпомагащи каузата за по-здравословен начин на живот: - Всекидневни тренировки на живо с компетентни инструктори и месечни уебинари на живо със специалисти в областта на здравето, спорта и храненето - Видеотека с 140+ с вече записани онлайн тренировки, които могат да се гледат по всяко време - Видеотека от 10 вече записани уебинара на различни теми, свързани със здравословния начин на живот - игри с материални подаръци, свързани със здравословния начин на живот - 5 безплатни консултации за здравословно хранене и 5 безплатни консултации за ментално здраве - 27 статии от външни автори - Над 100 здравословни рецепти Популяризиране: - Регулярни лични разговори с клиенти по повод инициативата - Бюлетин към клиенти и ползватели - Служителите на Бенефит системс са посланиците на инициативата - Facebook и Instagram - мин. три публикации и stories на седмица във връзка с активностите в платформата - LinkedIn - споделяне на статии, свързани с поддържане на продуктивност и здрав ум - Платена реклама във Facebook, Google Ads във връзка с активностите Публикации: - Статия в Капитал за платформата и концепцията ѝ.

резултати

Към платформата My MultiSport са се присъединили до този момент 15 000 наши ползватели. С онлайн тренировките във Facebook и My MultiSport са се раздвижили близо 200 000 души, тренирали с нашите видеа. Уебинарите ни са посетени и гледани от близо 5000 души, които са задали над 300 въпроса. Според проучване, направено сред нашите бизнес клиенти от независима организация, 66% от тях смятат, че инициативите са подпомогнали спортуването у дома. Това показва, че резултатът от усилията ни е хора, които са тренирали повече или дори са започнали да тренират за първи път, благодарение на My MultiSport, замислили са се над навиците си и са променили поне едно вредно нещо.