Проект - Netpeak Cluster — Клуб за дигитална трансформация на малкия бизнес

Компания

Категория

Награда за маркетинг, свързан с кауза

Описание на проекта

цел на проекта

Netpeak Cluster - това е образователна платформа за ефективно онлайн позициониране на малкия бизнес в България и чужбина. Проектът има за цел да обедини малкия бизнес, за да спомогне за неговия ръст и развитие в България и извън пределите ѝ. Проектът ни е достъпен за всеки представител на малкия бизнес в България. Тъй като Netpeak Cluster е насочен преди всичко към развитието на онлайн бизнеса, основното изискване е всички участници просто да имат акаунт в Google Ads. Приемаме в клуба основатели и ръководители на компании. Този проект е изключително полезен за предприемачите, които желаят да развиват бизнеса си онлайн.

целева група

Проектът има за цел да обедини малкия бизнес, за да спомогне за неговия ръст и развитие в България и извън пределите ѝ. Проектът е насочен извън фирмата. Участниците се записват след подаване на заявка директно в сайта. До целевата група след това достигаме по имейл и при нужда, по телефона. Активните участници към момента са 64.

продължителност

Проектът е в ход от 2019 година насам, след което бива наловен като първия по рода си клуб за дигитална трансформация в България, който освен това е безплатен. Нетпик е една от малкото агенции у нас, чиято основна мисия е да участва в цялостното дигитално маркетинг образование в България, да е top-of-mind peformance маркетинг агенция, с корпоративен блог, четен от над 5000 души месечно, който предлага най-разнообразни познания във всички сфери на дигиталния маркетинг. Екипът на Netpeak е учредит

дейности по проекта

Дейността на Netpeak Cluster се популяризира единствено чрез самия сайт на каузата: https://cluster.netpeak.bg/ Популяризираме я също чрез препратки към сайта от основният ни сайт netpeak.bg, както и в корпоративните презентации на Netpeak. В различни статии, в които разказваме за своята дейност, също винаги се споменава и Клъстер като собствена разработка на компанията. Също така се промотира и като единствена по рода си в България платформа за взаимопомощ на собственици на малък бизнес, които искат да оптимизират своето онлайн присъствие и имат нужда от съвети и помощ.

резултати

Стартирайки през 2019 година, в момента Клъстер има 66 активни членове (от 170 кандидатствали), за които има създадена специализирана Facebook Група. Всеки член на групата може да задава своите въпроси, свързани с дигитален маркетинг, на маркетолозите на Нетпик, които отговарят в рамките на 24 часа. Ползата от този съпорт е огромна, тъй като по този начин се разрешават наболели проблеми и се дават технически съвети. Освен това платформата е за "взаимопомощ", което значи че членовете са обединени около каузата за развитие на своя бизнес, имат сходни проблеми и могат да си помагат взаимно. Netpeak Cluster е обединяващ източник на бизнесите, които напълно безплатно могат да се възползват от специализирани съвети от маркетолози с дългогодишна практика.