Членове

Белла България


уебстраница

Белла България

„Белла България” е пазарен лидер в хранителната индустрия в страната, като осигурява работа на над 3 000 служители в България.  Портфолиото й включва над 200 продукта. Тя е водеща в месопреработвателния бранш (55%), при точените кори и бутер тестото (>90%) и е най-големият български производител на маргарини. Нейните най-популярни брандове са BELLA, „Фамилия”, „Томми”, LEKI, „Сачи”, „Народен” и др.

Производството на компанията е съсредоточено в девет преработвателни предприятия с дневен капацитет над 300 тона. Компанията използва модерни технологии за мониторинг на производствени процеси и е внедрила системи за управление на качеството (ISO 9001:2000, IFS).

„Белла България” упражнява директен контрол върху пазара. Дистрибуцията й покрива директно мрежа от над 12 000 точки на продажба и всички търговски вериги в страната.

Компанията развива успешен бизнес и в Югоизточна Европа. Има търговска структура в Румъния и напълно изградена дистрибуторска мрежа в Гърция. Произвежда под собствени марки за турския пазар. „Белла България” изнася продукцията си на четири континента и е висококонкурентна на пазарите в САЩ, Великобритания, Канада, Австралия, Белгия, Португалия, Испания, Турция, Словения, Литва, Латвия, Естония, Армения, Ирак, Чешка република, Молдова, Кипър, Дубай, Холандия и др.

Отличната бизнес стратегия, въвеждането на световното ноу-хау в различните сфери на бизнеса и финансовата стабилност на компанията допринасят за високия кредитен рейтинг на компанията в страната и чужбина. Имиджът й на етична и обществено отговорна организация е допълнителна гаранция за успех във всяка нова дейност на опериране. „Белла България” е ангажирана с инициативи в областта на екологията, образованието и културата.