Членове

Тайгър Технолоджи


уебстраница

Тайгър Технолоджи

Tiger Technology е българският технологичен иноватор или т.нар. хай-тек софтуерна компания, специализирана в областта на облачните технологии. Tiger Technology е пионер в областта на хибридните решения за съхранение и управление на данни и в годините след пандемията интересът към услугите на компанията значително нараства. Днес Tiger Тechnology е не само единствената българска, но и една от малкото европейски компании, които предлагат хибридни решения за безпроблемното съчетаване на локално и облачно управление и съхранение на данни. 
В портфолиото от клиенти на компанията се нареждат едни от най-известните медийни и развлекателни компании в света, големи международни банки, правителствени институции (напр. полицейските управления във Великобритания и САЩ), водещи европейски болници, както и най-големите летища в Близкия Изток – от Би Би Си, Си Ен Ен, и италианската RAI през Пентагона и NASA до международните летища в Доха (Катар), Рияд (Саудитска Арабия) и т.н. 

Компанията е стратегически партньор на световните технологични гиганти Microsoft, Amazon Web Services (AWS), Philips, IBM, HPE както и на Milestone systems, която избира Tiger Technology за Технологичен партньор на годината през 2023 г.
С оглед разширяващия се интерес към продуктите на Тайгър Технолоджи през 2024 се планира изграждане на структури на компанията в Западна Европа, скандинавските държави и някои от азиатските страни: Индия и Япония. А през 2025 г. целта е да се разшири компанията и в останалите територии, в които понастоящем имам само спорадични продажби – например азиатските държави като Корея, Австралия и Китай. В края на април българският технологичен иноватор Tiger Technology обяви разширение на управленското ниво на компанията. Стъпката е продиктувана от органичната експанзия на компанията на четири континента, както и от силни вертикални пробиви през последната година в сферите на здравеопазването и видеонаблюдението.