Членове

ТингсЛог


уебстраница

ТингсЛог

ThingsLog предоставя мониторинг като услуга на основните ютилити услуги – консумация на електро-енергия, на газ, топлина и вода. В допълнение компанията предлага наблюдение на температура и влажност в складови и производствени процеси, околна среда, радиация и вибрации и сили на натиск при критична инфраструктура.  

Решенията на ThingsLog подпомагат хората, бизнеса и публичния сектор да оптимизира и планира потреблението на енергийни ресурси, да въведе контрол на разходите за тях. 

Компанията е основана от д-р Николай Милованов и д-р Васил Йорданов, инженери с многогодишен опит и преподаватели в НБУ. Основната идея и мотивация идва след протестите в България през 2013г. против високите цени на електроенергията. Съответно Николай и Васил измислят технологично решение как да бъдат подпомогнати хората и бизнеса в прогнозирането на своята консумация на енергийни ресурси. Идеята се развива в бизнес и бива подкрепена от Мартин Кокалов и Веселин Божилов, основатели на Callflow, инвестиционния фонд Морнингсайд хил и Реконарт

Технологията на ThingsLog e със защитена интелектуална собственост и е базирана на IoT логъри за данни с понижена консумация на енергия, платформа и мобилно приложение. Сред основните цели на компанията е да предостави информацията от наблюдаваната инфраструктура и среда по лесен и удобен начин на своите потребители. 

До момента компанията предлага своите продукти и решения на над 30+ пазара по цял свят.