Членове

Л'Oреал България


уебстраница

Л'Oреал България

L’Oréal е козметична група номер 1 в света. За последните 110 години тя е посветила дейността и знанията си на един бизнес: красотата. Днес L’Oréal оперира в над 150 държави на 5 континента (L'Oreal България е създадено през 2006 г.), има над 85400 служители и 500 регистрирани патента само за 2020 г. Портфолиото ѝ се състои от 35 световни марки – разнообразие от козметични продукти: гримове, грижа за кожата и косата, парфюми и др., които присъстват във всички дистрибуторски мрежи: масов пазар, аптеки и дрогерии, салони за красота, онлайн търговия и др.

Красотата и науката са заложени в ДНК-то на компанията. От първата боя за коса на L’Oréal през 1909 г. до иновативните Beauty Tech продукти и услуги днес, цел номер 1 на компанията винаги е била да задоволява естествения човешки стремеж към красота, който съществува от началото на човечеството. Това е универсален стремеж отвъд границите на време, държави и култури.

Водена от убеждението, че красотата е научно предизвикателство и инвестицията в наука е инвестиция в бъдещето, днес компанията има 21 изследователски центъра.Всеки ден над 4000 изследователи откриват, изобретяват и разработват портфолио от продукти, които променят ежедневните козметични навици по света.

Като лидер на пазара, L’Oréal осъзнава своята важна роля „да дава пример“. Със специално разработената програма „L’Oréalза бъдещето“ компанията следва амбициозни цели за устойчиво развитие по цялата верига и се стреми да вдъхнови цялата индустрия да я последва. Една от най-вдъхновяващите социално отговорни инициативи на компанията на местно и международно ниво е програмата „За жените в науката“. Проектът има дълга история в световен мащаб и играе решаваща роля в дългосрочната стратегия на L’Oreal за корпоративна социална отговорност. Отстарта си през 1998 г. в партньорство между L’Oréal и ЮНЕСКО, програмата има за цел да подпомогне напредъка в науката, да насърчи ролята на жените в науката и многообразието. От началото на инициативата в България през 2010 г. до днес програмата е отличила 30 талантливи жени изследователи с награден фонд от над 150 000 евро.