Членове

Лаборатория „ГЕНИКА“


уебстраница

Лаборатория „ГЕНИКА“

Лаборатория „ГЕНИКА“  е първата частна генетична лаборатория в България. Изцяло специализирана в ДНК и РНК диагностиката на заболявания с генетична и инфекциозна етиология, „ГЕНИКА“ предоставя пълен спектър от съвременни генетични методи и технологии за анализ на човешки, вирусен и бактериален геном (PCR; RT-PCR; секвениране; хибридизационни техники).

Основната цел на лабораторията е усвояването и прилагането на нови технологии и научни данни от областта на биомедицинските науки за диагностични цели в съответствие с международните стандарти за качество. 

„ГЕНИКА“ е основана през 2006 г. по визията на основателя на компанията  проф. Албена Тодорова – генетик с богат клиничен опит при редки наследствени заболявания, трансформирайки научните клинични и генетични данни в медицински решения за пациенти.

„ГЕНИКА“ се ръководи от убеждението, че генетичната основа e ключова за диагностиката и профилактиката на редица медицински състояния, в това число и репродуктивни несполуки, онкологични заболявания, редки генетични болести, полово-предавани инфекции, респираторни инфекции и други. В допълнение лабораторията предлага и ДНК програми, насочени към начина на живот – хранителен режим, спорт, детокс, грижа за кожата, памет и концентрация.