Членове

Монтавит България


уебстраница

Монтавит България

Фармацевтичната компания Монтавит е основана на 16 ноември 1945 г. в Австрия от Даниел Сваровски и д-р Алфред Фрьолих с д-р Албин Майер, като оперативен мениджър. През 1951 г. компанията представя своя първи антихистаминов продукт, а през 1965 г. получава патент за спазмолитичното вещество салверин. При разширяването на компанията през 1999 г. са открити търговски филиали в България и Русия, а през 2006 г. към семейството на компанията се присъединяват и Румъния и Сърбия. От 2013 г. насам към управлението на компанията се присъединява следващото поколение - Катерина Шмид.

Монтавит е представена на четири континента чрез своите продукти в над 80 държави по целия свят. Сред основните акценти е разширяването и подобряването на икономическите показатели чрез партньорства с местни дистрибутори и собствени маркетингови офиси в някои страни. За последните 20 години компанията се разрастна, създавайки филиали в България, Русия, Украйна, Сърбия и Румъния. Основните ни области на дейност са урология, пулмология, гастроентерология, гинекология, лечение на алергии и други в областта на билковите лекарства. Пациентите по целия свят се доверяват на надеждната ефикасност на продуктите ни.

На 15 ноември 2019 г. Монтавит бележи двадесетата си годишнина на българския пазар. За последните 20 години компанията успява да предостави на българския пазар иновативни продукти без аналог, които да са в интерес на пациентите, като същевременно допринасят за развитието на фармацевтичната индустрия в страната.