Членове

Загорка


уебстраница

Загорка

Пивоварната ни има над 110-годишна история, датираща от 1902 година, когато благодарение на д-р Кожухаров е създадена т.нар. „Бирарията“ в Стара Загора. През 1994 г. се присъединяваме към международното семейство на HEINEKEN и оттогава до днес сме инвестирали близо 130 млн. евро в модернизация и разширяване на производството, с което пивоварната ни се нарежда сред най-модерните в региона. През годините се утвърдихме като лидер в пивоварния бранш, атрактивен работодател и социално отговорна компания. В ЗАГОРКА в момента работят над 510 служители, които ежедневно допринасят за успеха на компанията.

Като корпоративен гражданин ЗАГОРКА е здраво свързана с местната общност, където развива бизнеса си. Наша голяма отговорност е да влияем върху просперитета на хората и да подпомагаме позитивното развитие на гражданското общество. Последователни сме в инвестирането на средства в рамките на инициативата ни за корпоративно дарителство, което е съсредоточено в старозагорския регион. От 1995 г. в продължение на 18 години ЗАГОРКА е финансирала безвъзмездно нуждите на повече от 40 местни институции и неправителствени организации.

Загорка Зелен Фонд е програмата на ЗАГОРКА за корпоративна социална отговорност, която стартира през 2011 г. и е част от платформата на компанията за устойчиво развитие „Създаваме по-добър свят". Инициативата се провежда под формата на национален публичен конкурс, в който може да вземе участие всеки, който има зелена идея. Целта е да се съберат оригинални идеи, които чрез Загорка Зелен Фонд ще бъдат „отгледани“, за да „пораснат“ в градска среда, като направят града „зелено“ и по-добро място живеене.