Членове

дм България


уебстраница

дм България

dm drogerie markt – любимото място за пазаруване на дрогерийни стоки на българите

С навлизането си в България през 2009 г. dm drogerie markt предложи изцяло нов формат за пазаруване на дрогерийни стоки, който поставя в центъра на дейността човека – като клиент, служител или партньор. Така компанията внесе у нас своя удобен и предпочитан в Европа модел на пазаруване на стоки за лична хигиена, козметика, за бебето, за домашните любимци, за почистване на дома и така нататък. Той предлага огромен избор от над 14 000 продукта на едно място, бързо и удобно пазаруване и компетентна консултация.

Хората бяха очаровани от този модел и магазините на dm бързо станаха любимото място за покупка на дрогерийни стоки и за запознаване с последните тенденции и иновации в сектора. В резултат на това през последните години dm България отчита двуцифрени ръстове на оборота– над 20% за 2016 година и близо 16% за 2017 година.

За да е близо до хората, компанията открива и 8-10 нови магазина годишно и към края на 2017 година броят им е 71 в 25 града. Така dm България е най-голямата верига, специализирана в търговия с дрогерийни стоки у нас.

Навлизането на dm в България промени и разбирането за собствен бранд. Марките на компанията бързо станаха фаворити на клиентите с високото си качество на разумна цена. Те се произвеждат основно в Германия по най-високи стандарти, възможно най-щадящо околната среда и не се тестват върху животни. Затова и Balea, alverde, babylove и dmBio са сред най-разпознаваемите собствени брандове у нас, според различни маркетингови проучвания.

Със собствените си марки dm отговори и на все големия интерес към здравословния начин на живот. Компанията е една от малкото, които имат свои брандове сертифицирана натурална козметика – alverde и био храни – dmBio. Те съставляват огромен процент от предлаганите близо 900 био и натурални продукта – 440 от тях са сертифицирана натурална козметика, 180 – бебешки храни, а други 270 са био храни за възрастни.

Компанията ще продължи развитието си и все повече хора ще могат да се възползват от удобния модел за пазаруване на дрогерийни стоки на dm. Плановете за 2018 година са да бъдат отворени 8-10 нови магазина, а инвестициите да надхвърлят 7 милиона лева.

Акцент: dm: Тук съм човек, тук пазарувам