Членове

Кинстелар България


уебстраница

Кинстелар България

Kinstellar е водеща независима правна кантора в Централна и Източна Европа и Централна Азия. През 2008 г. тя се отделя  от Linklaters, една от най-големите адвокатски кантори в света и част от т.нар. „магически кръг“. С много силен старт Кinstellar бързо се утвърждава в региона като кантора, която предоставя правни услуги от най-високо качество на корпорации, финансови институции и правителства. Нашата сила са правните услуги по сложни сделки, които обхващат няколко юрисдикции. Освен в София, Кinstellar има свои офиси в Алмати (Казахстан), Белград (Сърбия), Братислава (Словакия), Букурещ (Румъния), Будапеща (Унгария), Истанбул (Турция), Киев (Украйна) и Прага (Чехия).

Офисът на Кinstellar в България отвори през ноември 2014 г. с основен екип от адвокати със значителен опит в консултирането на местни и международни клиенти по сложни транзакции. Водещите членове на екипа се радват на признание както на местния пазар, така и сред международните правни кантори. Нашият екип в София покрива пълната гама от правни съвети за бизнеса, включително сливания и придобивания, финансиране и финансова регулация, вещно право, конкурентно право и право на ЕС.

За 2-те години, през които съществува на българския пазар, Kinstellar България работи по някои от най-големите сделки в България и региона, като например българските аспекти на продобиването на Актавис от фармацевтичния гигант Тева, придобиването на дял в глобалната аутсорсинг компания Telus International от Baring Private Equity, придобиването на еCommera от глобалната медийна група Dentsu Aegis и др. Kinstellar e носител на множество награди, последната от които е от 2016 г. - “Правна кантора на годината за Централна Европа” на престижното правно издание „The Lawyer”.

Kinstellar и в България, и на регионално ниво има сериозна стратегия за дарителство и корпоративна социална отговорност (КСО), която се имплементира от специални наши екипи. В България Kinstellar подкрепя мисията на фондация “Заедно в час” чрез пълно правно обслужване про боно, чрез спонсориране и/или организиране на събития за фондонабиране и чрез популяризиране на каузата на фондацията чрез широката мрежа от контакти на кантората ни. През 2016 г. офисът ни в София спечели регионалната награда на кантората за КСО за работата си по тази инициатива, а нашият партньор Диана Димова бе поканена в експертния съвет на фондацията.