Членове

Виваком


уебстраница

Виваком

Vivacom се наложи като доверен доставчик с цялостно портфолио от телеком решения за нуждите на всяко домакинство, бизнес или институция. Компанията предлага мобилни и фиксирани гласови услуги, оптичен интернет, сателитна и интерактивна телевизия от най-ново поколение, както и редица иновативни услуги в сферата на интернет на нещата и умни градове.

Vivacom е лидер на телеком пазара по отношение на мрежите от пето поколение – има най-бързата 5G мрежа в България (1) на базата на анализ на Ookla® на Speedtest Intelligence®, а също и най-голямата 5G мрежа в страната (2) с покритие в над 220 населени места и курорти. Операторът предлага и високоскоростен фиксиран интернет в първата в България 10 Gbps оптична мрежа (3).

Като социалноотговорна компания телекомът подкрепя редица общественозначими проекти в областта на образованието, благотворителността и опазването на околната среда, обединени в платформата Vivacom Fund.

От 2020 г. Vivacom е част от United Group – водещ доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа.

(1) Според анализ на Ookla®, основан на данните от Speedtest Intelligence® за 01.07.-31.12.2021 г., валидни само за най-бързата 5G мрежа. Търговските марки на Ookla се използват с разрешение.

(2) Най-голямо покритие на 5G мрежа след сравнение по публично достъпна информация към 07.01.22 за покритието на операторите по брой населени места и курорти. Повече на vivacom.bg.

(3) Скорости до 10 Gbps в части от София, Пловдив, Стара Загора, Бургас и Варна. За техническа възможност и повече информация – vivacom.bg