Новини от БФБЛ и партньори

Нови членове на общността на отговорния бизнес

25 март 2021
Нови членове на общността на отговорния бизнес

Добре дошли на АМОР и БестУотър България!

На редовното си заседание вчера Управителният съвет на БФБЛ единодушно одобри кандидатурите за членство на две нови организации от два различни сектора – Асоциация за международно обществено развитие и БестУотър България.

Асоциацията за международно обществено развитие (АМОР) е уникална комбинация от визия, отдаденост и професионализъм за един по-добър днешен ден за всички членове на нашето общество. Неправителствената организация е основана през 2016 г., а пет години . по-късно вече има клонове в цялата страна и работи  върху основаването на национални и международни представителни центрове от партньори (НПО и неформални групи). 

АМОР работи със Столична община, ЦУФТ към МОН, Фондация „Славяни“, Китайски младежки център за международен обмен и др. На международно ниво асоциацията гради партньорства в над 10 държави от ЕС, както и в Китай, САЩ, Руската Федерация, Армения, Македония (повече).

БестУотър България e ексклузивен представител на немската компания BestWater International GmbH от 2016 г. BestWater International GmbH е основана през 1988 г. в Германия и е специализирана в проектирането и производството на филтърни системи с обратна осмоза за домашна и промишлена употреба, както и на най-висок клас въздухопречистватели за дома и офиса. Производствената база е в град Beelitz, Германия, и всички компоненти на системите са изработват единствено и само в Германия. Компанията има 24 сертификата от различни независими институти за качество на филтрираната вода, както и на компонентите във филтърните системи (повече). 

БестУотър България вече е реализирала над 200 системи в частни домове и офиси за клиенти като Metro, Philips, Robert Bosch, ContourGlobal, Verint и много други. Мисията на компанията е да допринесе  за прекратяване използването на пластмаса в ежедневието и да защитим природата от замърсяването от въглеводородни отпадъци, като предложи решение POU (point of use) – да произведе в офиса или у дома чиста, неутрална, мека, нискоминерализирана, структурирана и ревитализирана вода като от артезиански извор.