Новини от БФБЛ и партньори

БФБЛ проведе онлайн дискусия „COVID-19 мерки – стратегии и планиране“

19 февруари 2021
БФБЛ проведе онлайн дискусия „COVID-19 мерки – стратегии и планиране“

Уважавани експерти в медицината се включиха в проведената днес онлайн дискусия на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) COVID-19 мерки – стратегии и планиране“, която имаше за цел да постави за обсъждане въпросите, които задават бизнес лидерите днес.

Събитието се проведе с подкрепата на Тайтън Машинъри България.

Специални гости на срещата с бизнес общността на Форума бяха експертите доц. д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор  и член на Националния оперативен щаб, и д-р Александър Симидчиев, пулмолог в Медицинския институт към МВР. Представители на над 50 компании от общността на БФБЛ участваха в събитието.

БФБЛ организира онлайн дискусия за своите членове и партньори, за да предостави актуална информация от утвърдени професионалисти, както и да предостави платформа на лидерите в бизнеса да зададат своите въпроси и да получат отговори, които са ключови при вземането на решения за техните служители, организации и дейност в условията на COVID-19.  

Мерките при пандемия не могат да бъдат прогнозирани, тъй като не става дума за планирано събитие, но държавата като цяло се справи със ситуацията, като пренасочи наличните си ресурси – хора, техника, финанси. Още в средата на март ще има достатъчно ваксини, има и план за имунизация, както и пунктове – такива са не само всички лични лекари, но и точките за имунизация в различни здрави заведения. Предизвикателството на този етап е да има желаещи да се ваксинират, каза доц. д-р Кунчев. Особено важна в това отношение е ролята на лидерите на мнение и всички останали двигатели на обществото, смята той. И трите одобрени до момента ваксини  имат 100% ефикасност срещу тежко протичане на болестта, хоспитализиране и смърност, добави той. 

В презентацията си д-р Симидчиев посочи, че здравето и икономиката са двете лица на едно и също нещо, а управлението на общественото здраве е по същество управление на риска и затова е нужен подход, който да обединява различните заинтересовани страни. Целта е да действат в синхрон, подобно на отделните части на часовниковия механизъм. Особено важна е интегрираната и строго таргетирана комуникация в настоящия процес на имунизация, подчерта той.

„Поредната ни онлайн среща има за цел пряка комуникация между лидерите в областта на медицината и науката и в бизнеса, за да възстановим доверието в експертността и  здравия разум“, каза председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян.

Активни в дискусията бяха и заместник-председателят Ираван Хира, членовете на Борда Зоя Паунова и Максим Бехар, който бе и модератор на дискусията.

Участниците в дискусията – управители и висши мениджъри на над 50 компании членове и партньори на БФБЛ, имаха възможност да зададат своите въпроси по конкретни казуси, както и да получат отговори и ангажименти за последващи действия от страна на лекторите.

Вижте запис от дискусията тук: https://www.youtube.com/watch?v=yFXRPZs8gmM 

 

 


Партньори