Новини от БФБЛ и партньори

Удължен е срокът за кандидатстване в Наградите за отговорен бизнес 2020

13 януари 2021
Удължен е срокът за кандидатстване в Наградите за отговорен бизнес 2020

Поради големия интерес към най-престижните национални отличия в областта на социалната отговорност и устойчивото развитие кандидатстването продължава до 15 февруари 2021 г.

Удължен е срокът за кандидатстване в Наградите за отговорен бизнес 2020. Поради големия интерес към най-престижните национални отличия в областта на корпоративната социална отговорност и устойчивото развитие кандидатстването продължава до 15 февруари 2021 г. Благодарим на всички, които вече подадоха своите добри примери!

Годишните награди за отговорен бизнес – най-утвърденият и авторитетен конкурс за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие, се организират за 18-а поредна година от БФБЛ и имат за цел да популяризират усилията на бизнеса в подкрепа на каузи като образование, здравеопазване, екология, развитие на талантите и на местните общности. Стремежът на БФБЛ е да насърчи приноса на частния сектор към създаването на по-справедливо общество и по-устойчиво бъдеще и с това да направи страната ни добро място за инвестиции, работа и живот.

Настоящото издание е престижна трибуна за компании с мисия и техните вдъхновяващи инициативи в полза на хората, обществото и природата, осъществени през 2020 г. – годината на COVID-19, но и на безпрецедентна вълна на солидарност.

Кандидатстването в конкурса е безплатно и онлайн на сайта ни тук до 15 февруари включително. Всички компании независимо от размер и сфера на дейност могат да номинират своите най-ефективни и вдъхновяващи инициативи в полза на хората, природата и цялото общество и така да дадат добър пример за подражание. Кандидатури могат да подават както фирми, така  и техните партньори от неправителствения сектор, комуникационни агенции, агенции за подбор на персонал и др.

Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ ще отличат обществените  ангажименти на компаниите в шест категории. Новост в конкурса е специалната награда Diversity@Work, която ще отиде при компанията с най-успешни практики за насърчаване на многообразието на работното място. Един от всички номинирани проекти ще вземе специалната награда Еngage за принос на служителите към определена кауза или инициатива на компанията. На финалистите в екологичната категория БФБЛ предоставя уникалния шанс да участват и в Европейските бизнес награди за околна среда, на които е координатор за България.

Кандидатурите се оценяват от независимо и авторитетно жури от експерти в различни области – бизнес, граждански организации, инстутиции, научните среди и медиите, а победителите ще бъдат обявени по време на церемония през март 2021 г. 

Не само финалистите и победителите, а всички участвали в състезанието проекти ще бъдат представени както по време на събитието, така и в специалната онлайн КСО платформа на БФБЛ.

Медийни партньори: БНР, Manager News, Еconomy.bg, твоят Бизнес, Bloomberg TV, БТПП, NGO.bg