Новини от БФБЛ и партньори

Българският форум на бизнес лидерите проведе годишното си Общо събрание

03 септември 2020
Българският форум на бизнес лидерите проведе годишното си Общо събрание

Петър Велев от„Екофарм” бе преизбран за член на УС, подновен бе и мандатът на Гилбърт Маккоул от КПМГ като контрольор 

На заседанието си вчера годишното Общо събрание на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) преизбра Петър Велев – управител на „Екофарм”, за член на Управителния съвет, и отново гласува доверие на Гилбърт Маккоул от КПМГ, който ще продължи да бъде контрольор на организацията.

Двамата се ангажираха да работят за генерирането на идеи и осъществяването на проекти, които да насърчават спазването на високи етични стандарти, отговорното поведение на компаниите, диалога с всички заинтересовани страни и защитата на интересите на членовете на БФБЛ. 

В заседанието, проведено в гранд хотел „София“, участваха управители и висши мениджъри на 33 компании членове на Форума – общността на отговорния бизнес, които бяха приветствани от председателя на организацията Левон Хампарцумян и заместник-председателя Ираван Хира. Гост на събитието бе Анелия Тодорова, заместник-ръководител на отдела за международна търговия в посолството на Великобритания.

„Вече 22 години основните приоритети на Българския форум на бизнес лидерите са прозрачност, добри бизнес практики и устойчиви инициативи за подобряване на бизнес климата както за българските компании, така и за чуждестранните инвеститори с цел просперитет и развитие на страната. Благодарим за подкрепата ви през годината, тя ни дава основание да продължаваме активно да работим, за да променяме България към по-добро”, заяви Левон Хампарцумян при откриването.

Изпълнителният директор Георги Руйчев отчете дейността за изминалия период, като постави акцент както върху активната политика на отговорните компании за подкрепана обществото и взаимопомощ по време на пандемията от COVID-19, така и върху адаптирането на планираните дейности на Форума предвид ситуацията през 2020 г. Общото събрание прие и финансовите отчети за изминалия период.

По време на коктейла присъставащите управители на някои от най-големите и успешни компании в България обмениха идеи за развитие и сътрудничество.

Пълен списък с членовете на Борда на БФБЛ: Антон Панайотов от „Аларик Секюритис“, Боряна Манолова от „Сименс България“, Весела Илиева от „Юник Естейтс“, Владислав Михов от „Джапан Табако Интернешънъл“, Зоя Паунова от „АстраЗенека България“, Камелия Славейкова от „Шел България“, Карел Крал от „ЧЕЗ България“, Максим Бехар от „M3 Комюникейшънс Груп“, Мирослав Петров от „Сиском Инженеринг“ и Петър Велев от „Екофарм“.