Новини от БФБЛ и партньори

Лидерите поемат отговорност за смелите си решения в екстремни ситуации

29 май 2020
Лидерите поемат отговорност за смелите си решения в екстремни ситуации

Тв продуцентът Магърдич Халваджиян разговаря с управители на компании от общността на Българския форум на бизнес лидерите

Лидери са хората, способни да поемат отговорност за смелите си решения в екстремни ситуации“, каза известният тв продуцент и режисьор Магърдич Халваджиян в уеб дискусия с общността на Българския форум на бизнес лидерите. Той бе специален гост на провелата се по-рано днес онлайн среща, част от серията събития, които БФБЛ организира за своите членове и партньори в извънредните условия в последните месеци. В срещата под мотото „Лидери по време на криза“ участваха управители и собственици на над 35 компании от общността на Форума.

„Ако сме предприемчиви и поемем умерени рискове, имаме шанс да се възползваме от нишите, които COVID-19 отвори във веригите на производство и дистрибуция в глобален план. Ситуацията днес открои преимуществата на България като например прекрасния климат и капацитета за производството на продукти и услуги на световно ниво“, каза при откриването председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян.

„Бизнесът в страната ни има възможност да превърне обстоятелствата днес в свое предимство. Подобно на кризата през 2008 г., която отвори вратата на сектора на изнесените услуги в България, сега е време не само за ИТ компании, но и за компании от други сектори да направят следващата голяма крачка.  Роля в този процес има и цялостната среда за бизнес“, каза от своя страна Ираван Хира, заместник-председател на Форума.

Кризите отключват новите идеи, находчивостта и креативността, стига да можем да се възполваме от предоставените сега възможности, което изисква работа и упоритост. Много неща ще се пренаредят както за отделните компании, така и за цялото общество и е изключително важно да сме не само конкуренти, но и да проявяваме солидарност в подобни моменти“, каза специалният гост на дискусията – известният тв продуцент и режисьор Магърдич Халваджиян, като посочи конкретни успешни примери от последните седмици.

По думите му лидерите не са просто мениджърите в една компания, а хората, които са способни да поемат отговорност за своите смели, неординерни решения в екстремни ситуации. Да експериментираш, дори с риск да сгрешиш, е единственият път към успеха, особено при непредвидени обстоятелства, подчерта той в отговор на въпроси от аудиторията.

Модератор на дискусията бе Максим Бехар от Борда на БФБЛ, а в нея активно участие взеха собственици, управители и топ мениджъри на над 35 компании и организации членове и партньори на Форума.