Новини от членовете на БФБЛ

Теленор България спечели сребърна и бронзова статуетка на Международните бизнес награди Stevie 2020

11 септември 2020
Теленор България спечели сребърна и бронзова статуетка на Международните бизнес награди Stevie 2020

Теленор спечели сребърна Stevie® Award в категорията „Програма за корпоративна социална отговорност на годината в Европа“ и бронзова Stevie® Awardв категорията „Най-ценен корпоративен отговор на COVID-19“ на 17-е годишни Международни бизнес награди (International Business Awards®).

Теленор България беше наградена със сребърна Stevie® Award за дългогодишната си програма за безопасен интернет, която включва разнообразни кампании, активности и обучения, целящи да информират децата за опасностите онлайн, и свободни образователни ресурси за деца, родители и учители.

През 2020 програмата за безопасен интернет продължи да се развива онлайн със серия образователни видеа на тема онлайн безопасност и дигитална грамотност за деца, които са достъпни на www.ottebzavisi.net. Разработени в партньорство с Центъра за безопасен интернет, видео уроците са насочени към деца и тийнейджъри. Въпреки това те са полезен инструмент за техните родители, учители и всички интернет потребители. Част от темите, покрити от свободните образователни ресурси, са идентификацията и защитата от фалшиви профили онлайн, защитата и управлението на умните устройства на децата, Web of Trust, идентификация на фалшиви новинии т.н.

„Кампанията е изпълнена перфектно. Да защитаваме децата онлайн е ключов приоритет и трябва да е такъв за всяка социалноотговорна компания, особено за телекомите – основният канал за изпозлване на интернет. Отново поздравления за великолепната кампания!“, коментира един от съдиите.

Бронзовата Stevie® Award беше връчена на Теленор за множеството ѝ вътрешни и външни активности в отговор на кризата с COVID-19. Операторът направи серия от дарения на медицинско оборудване, защитни маски и смартфони за здравните работници на първа линия и компютри, които осигуриха на три училища и един център за деца в риск с възможността да се завърнат в училище дистанционно. Теленор също така проведе вътрешна дарителска кампания, с която осигури храна за семейства в нужда и осигури дистанционна подкрепа за умственото здраве и разнообразни други ресурси на своите служители по време на извънредното положение. Теленор беше първата компания в България, която сподели най-добрите си практики и ценен опит от своя план за продължаване на бизнеса по време на специален уебинар за всички свои бизнес партньори. В началото на пандемията праймтайм телевизионната реклама на Теленор призова хората да останат вкъщи с видео материали, заснети от лидерския екип и служителите на компанията в техните домове, и напълни сайта си с безплатно съдържание за справяне с извънредното положение. „Ценна и впечатляваща подкрепа по време на тези трудни времена. Много добра работа“, каза журито.

„Теленор е ангажирана да установи водещ в сектора подход към програмите за социална отговорност, които дават ясно и измеримо въздействие. Докато допринася за обществото, нашият екип продължава да предоставя услуги с най-високо качество чрез надеждна и високоефективна мрежа“, каза Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на Теленор България.

Тази година бяха внесени за разглеждане над 3800 номинации от организации от всякакви размери и в буквално всяка индустрия в широк спектър от категории, включително Компания на годината, Програма за корпоративна социална отговорност на годината и Изпълнителен директор на годината и др. Тазгодишното състезание включваше също и множество категории, признаващи отговора на организации и личности на пандемията от COVID-19.

International Business Awards® е водещата програма за бизнес награди в света и единствената изцяло международна програма, която отбелязва постижения и позитивния принос на организации и работещи професионалисти в целия свят. International Business Awards® е един от осемте конкурса за бизнес награди на Stevie Awards, които се провеждат за 18-та година през 2020.

Теленор е водеща телекомуникационна компания с над 3 милиона активни потребители в България. От 1 август 2018 г. Теленор България, заедно с Теленор Унгария и Теленор Сърбия и Черна Гора, са част от PPF Group.

PPF Group инвестира в множество пазарни области – финансови услуги, телекомуникации, биотехнологии, недвижими имоти и машиностроене. PPF Group оперира в Европа, САЩ и Азия. Групата притежава активи на стойност, достигаща 48.6 млрд. евро (към 31 декември 2019 г.).


Още новини