Новини от членовете на БФБЛ

Теленор отбелязва Деня за безопасен интернет с образователни видеа и кампания против онлайн тормоза

11 февруари 2020
Теленор отбелязва Деня за безопасен интернет с образователни видеа и кампания против онлайн тормоза

Теленор отбелязва Международния ден за безопасен интернет за поредна година, като публикува поредица образователни видеоклипове, достъпни на ottebzavisi.net.

Разработени съвместно с Националния център за безопасен интернет, видеата предоставят информация за опасностите онлайн, както и начини да се предпазим от тях. Телекомът провежда и кампания против тормоза онлайн, която е под наслов #БезХейт и е подкрепена от някои от най-влиятелните лица сред подрастващите в YouTube, Instagram и TikTok.

Поредицата образователни видеа адресира някои от най-честите рискове в интернет и предоставя инструменти, с които те могат да бъдат предотвратени. Видеата са насочени основно към тийнейджъри и техните родители, но съдържанието им може да е полезно за всеки потребител на интернет. Сред темите им са разкриването и защитата от фалшиви профили онлайн, защитата и управлението на смарт устройствата на децата, какво е Web of Trust и разпознаването на фалшиви новини. Видеата са обединени от мотото „Без грижи за малките, спокойно за големите. Заедно за по-добър интернет“, като в следващите седмици ще бъдат публикувани и нови клипове.

#БезХейт е инициативата на Теленор, с която компанията цели да обърне внимание на тормоза онлайн. По данни на Националния център за безопасен интернет 100% от децата са били жертва на онлайн тормоз, а 70% от тях са участвали в такъв, включително и неволно. Кампанията включва някои от най-популярните лица в социалните мрежи като Айде БГ, Анди студио, Сузи и Рени, Павел Колев и Ицака, Елекса, Еляса, Стан и Стефи и други. Те ще разкажат на последователите си за онлайн тормоза и ще ги призоват да отговарят на омразата онлайн с #БезХейт, както и да отправят позитивни послания в онлайн комуникацията си. Кампанията има и собствен филтър в Instagram, който всички потребители на социалната мрежа могат да изпробват.

И тази година Теленор награди най-добрите участници в програмата „Киберскаут“ за изминалата година. Победителите са киберскаутски отряд „Team Net Guards“ от СУ „Св.  Климент Охридски“, Аксаково, които получиха грамоти и награди за постижението си. Съвместната програма на Теленор и Националния център за безопасен интернет се провежда от 2015 г. насам и цели да повиши информираността на учениците и преподавателите им относно рисковете онлайн. През 2019 г. бяха пряко обучени 862 ученика от 42 училища в 25 населени места. През различни дейности те успяха да достигнат до още 2000 техни връстници и най-добрите заеха първите места в национално състезание между различните отряди.

От 2006 г. Теленор традиционно и активно подкрепя инициативите за безопасен интернет, сред които Речник на социалните мрежи, Наръчник за видовете онлайн тормоз. Компанията бе първият телеком в България, който въведе филтър за блокиране на материали в интернет, които съдържат сексуална злоупотреба с деца.

Теленор е водеща телекомуникационна компания с над 3 милиона активни потребители в България. От 1 август 2018 г. Теленор България, заедно с Теленор Унгария и Теленор Сърбия и Черна Гора, са част от PPF Group.

PPF Group инвестира в множество пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, машиностроене, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в Европа, САЩ и Азия. Групата притежава активи на стойност над 45 млрд. евро (към 31 декември 2018 г.).

 

 

Други новини от членове на БФБЛ

23 компании с Годишен знак за дарителство от работното място за 2019-а

14 февруари 2020

BILLA събра и дари над 21 тона храни за нуждаещи се българи през 2019 г.

10 февруари 2020

Нова кампания на Danonino с фокус върху детското забавление през зимата

10 февруари 2020
Всички новини

Новини от БФБЛ

Нови членове на БФБЛ

bg/21 февруари 2020

Алманах на успешните бизнес казуси в България 2020

bg/13 февруари 2020

108 корпоративни проекта с кауза в Наградите за отговорен бизнес 2019

bg/11 февруари 2020
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2020 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: