Новини от членовете на БФБЛ

Пощенска банка осигури 10 стипендии за обучение в СофтУни

30 август 2019
Пощенска банка осигури 10 стипендии за обучение в СофтУни

Печелившите показаха знания по програмиране и умения по дизайн в оспорваната надпревара BRAIN GAMES

Пощенска банка осигури 10 стипендии за обучение в СофтУни. Те са за победителите в първото издание на играта BRAIN GAMES, която се проведе през месеците юли и август във Facebook страницата на финансовата институция в две направления – програмиране и дизайн. BRAIN GAMES e игра за „разумните“ и „творчески“ личности. Състои се от две отделни състезания – „Суперсила: Дизайн“ и „К<>д<>ве“. Инициативата на Пощенска банка за осигуряване на стипендии за обучение в СофтУни е част от стратегическото ѝ партньорство с модерната образователна институция, стартирало през 2018 г. Проектът е свързан с цялостната политика за социална отговорност на банката с фокус върху младите хора и образованието.

Състезанието „К<>д<>ве“ постави пред участниците различни задачи и въпроси в областта на програмирането, за които бяха получени близо 900 отговора само в рамките на 5 дни. Играта „Суперсила: Дизайн“ беше предизвикателство за креативните умения на участниците. Желаещите да се включат в нея имаха срок, в който да предложат проект за дизайн на кредитни и дебитни карти на Пощенска банка. Подадените предложения влязоха в пряко състезание за гласовете на последователите на страницата на Пощенска банка във Facebook. Печелившите в играта 5 дизайна на карти бяха избрани с общо над 2 700 гласа също в рамките на 5 дни.

Играта BRAIN GAMES достигна до над 150 000 потребители на Facebook за период от месец и половина. Аудиторията беше изключително активна и съпричастна, като получените реакции на публикациите са над 50 000  ̶  коментари, харесвания и споделяния. Участниците ангажираха и провокираха интереса и на своите приятели и познати, които ги подкрепяха в състезанията. Реакцията на аудитория е изцяло положителна, а получените заявки за участие в състезанието „Суперсила: Дизайн“  са с 65% повече от очакваните.

Всички спечелили в надпреварата BRAIN GAMES, за които гласуваха последователите на страницата на Пощенска банка, вече избраха курсовете от СофтУни, в които ще се обучават – сред тях има специалности като основи на програмирането, графичен дизайн, QA Automation и др.

Партньорството между Пощенска банка и СофтУни се фокусира върху факта, че на икономиката са необходими качествени хора със задълбочени дигитални компетенции. Бизнесът създава средата, която да отключи креативността, любознателността и потенциала им, а СофтУни им дава практическите познания в областите с висока добавена стойност. Проектът е и начин мотивираните студенти да получат шанс за кариерно развитие във водеща компания, което да ги стимулира да останат и да се развиват в България. Той очертава пред курсистите перспектива за по-тясна работа с реални бизнес проекти и задачи с менторството на експерти от Пощенска банка. Отворена е възможността те да преминат стаж в Пощенска банка, а при добри резултати и да продължат работа в компанията. За служителите на Пощенска банка също е осигурена възможност да надграждат дигиталните си знания и компетентности в СофтУни, включително и със специализирани обучения.

Повече за победителите в оспорваната надпревара BRAIN GAMES може да видите във Facebook страницата на Пощенска банка.

Други новини от членове на БФБЛ

Shell организира форум за бъдещето на транспорта

20 септември 2019

BILLA България отново е „Национален победител“ на Европейските бизнес награди

20 септември 2019

Време е за брънч в Хилтън София

20 септември 2019
Всички новини

Новини от БФБЛ

NEXT DIFI 2019 е на 3 октомври

bg/20 септември 2019

Председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян на откриването на учебната година в Стопанска академия - Свищов

bg/17 септември 2019

Конференция за борба с трафика на хора на 26 септември

bg/12 септември 2019
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2019 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: