Новини от членовете на БФБЛ

Обединена българска банка е „Банка на годината“

04 юли 2019
Обединена българска банка е „Банка на годината“

Финансовата институция беше отличена и за динамика на развитие през изминалата 2018 година

Обединена българска банка, част от белгийската КВС Груп, е носителят на голямата награда „Банка на годината“, присъдена от авторитетното жури на Асоциация „Банка на годината“ по време на официална церемония на 3 юли 2019 г. в София. Освен голямото признание, финансовата институция беше отличена и в категория „Динамика на развитие“. Организаторът Асоциация „Банка на годината“ раздаде своите годишни банкови награди за 27-ми път. Церемонията събра водещи банкери, финансисти, представители на бизнеса и медиите. Отличията бяха приети от Петър Андронов, мениджър на КВС Груп за България и главен изпълнителен директор на ОББ.

„Тази награда е признание за развитието на ОББ и пазарния ѝ успех в годината, в която успешно интегрирахме ОББ и СИБАНК в новата Обединена банка. Искам да благодаря за високия професионализъм на всички колеги в ОББ, с които постигнахме най-високи резултати сред банките на пазара именно в годината на динамични промени за нас. Радвам се, че нашата неуморна работа и неспирна воля за успех са възнаградени“, сподели Петър Андронов. Той се обърна към журито и организаторите на конкурса с благодарност за високата оценка и открои някои от основните акценти в банковия сектор като консолидацията и стриктното наблюдение от европейските финансови институции.

Критериите за оценяване в ежегодния конкурс на Асоциация „Банка на годината“ се базират на показателите в годишните отчети на банките и ясно отразяват развитието на банковия сектор. Голямата награда „Банка на годината“ е поредното признание за стратегическото развитие на ОББ след придобиването ѝ от белгийската финансова група KBC. През 2017 г. кредитният рейтинг на ОББ беше увеличен от международната рейтингова агенция Fitch до най-високото ниво за финансова институция в България ‘A-‘. В изминалата половин година ОББ стана най-награждаваната банка в България. През януари главният изпълнителен директор на ОББ Петър Андронов получи Приз „Буров“ за банково управление от фондация „Атанас Буров“, а само месец по-рано беше определен за „Банкер на годината“. В началото на годината на церемония в Лондон ОББ беше обявена от международното списание Global Finance за „Най-добра банка за търговско финансиране“ в България. Последваха и десетки награди за иновативен продукт на годината, работодателска марка и комуникации.

Други новини от членове на БФБЛ

Shell организира форум за бъдещето на транспорта

20 септември 2019

BILLA България отново е „Национален победител“ на Европейските бизнес награди

20 септември 2019

Време е за брънч в Хилтън София

20 септември 2019
Всички новини

Новини от БФБЛ

NEXT DIFI 2019 е на 3 октомври

bg/20 септември 2019

Председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян на откриването на учебната година в Стопанска академия - Свищов

bg/17 септември 2019

Конференция за борба с трафика на хора на 26 септември

bg/12 септември 2019
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2019 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: