Новини от членовете на БФБЛ

25 000 балкански пъстърви плуват във водите на Ерма благодарение на Лидл България

02 юли 2019
25 000 балкански пъстърви плуват във водите на Ерма благодарение на Лидл България

Ерма е 31-та река, за чието биологично разнообразие допринесе инициативата „Дай шанс на Балканката“

Служители на Лидл България и любители рибари пуснаха във водите на р. Ерма 25 000 млади балкански пъстърви в рамките на инициативата „Дай шанс на Балканката“. За шеста поредна година тя обединява усилията на търговската верига и сдружение „Балканка“ с цел опазване на един от най-бързо изчезващите биологични видове. 23 км от българския участък на реката бяха зарибени с малките балканки, които пътуваха близо 5 часа от Тошков чарк преди да стигнат до новото си местообитание.

„Река Ерма е със специален статут за риболов, а именно „хвани и пусни“. Той е въведен за определени реки в България вследствие на законодателни промени, инициирани от риболовния клуб. Изключително много ценим участието на Лидл България, които продължават да подкрепят такива благородни каузи. Вярваме в силата на личния пример и се радваме на подкрепата на служителите от Лидл България, с които заедно за шеста поредна година организираме акция по зарибяване“, подчерта Иван Пандъков – председател на сдружение „Балканка“.

Традиционно акцията по зарибяване бе допълнена и от масово почистване, което обхвана повече от 3 км от бреговете на реката в района на ждрелото и местности в посока на гр. Трън. Това осигури благоприятни условия за адаптация на малките риби и облагородяване на туристическия район като цяло.

„Дай шанс на Балканката“ продължава да бъде проект с изключителна стойност за Лидл България, защото изцяло отразява разбирането ни за устойчива грижа за природата и опазване на биоразнообразието. Благодарение на инициативата от 2013 г. до днес общо 350 000 балканки са пуснати във водите на Искър, Бели и Черни Искър, Струма и други по-малки високопланински реки, а повече от 25 км пък са почистените площи в районите на съответните реки. Съпричастността на служителите на компанията доказва осъзнатата отговорност към средата, в която работим и живеем всички заедно“, сподели Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

 

За Лидл България

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в 30 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 98 магазина в 48 града и близо 2700 служители, а марката Lidl е затвърдила водещата си позиция на пазара на хранителни стоки.

Други новини от членове на БФБЛ

Shell организира форум за бъдещето на транспорта

20 септември 2019

BILLA България отново е „Национален победител“ на Европейските бизнес награди

20 септември 2019

Време е за брънч в Хилтън София

20 септември 2019
Всички новини

Новини от БФБЛ

NEXT DIFI 2019 е на 3 октомври

bg/20 септември 2019

Председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян на откриването на учебната година в Стопанска академия - Свищов

bg/17 септември 2019

Конференция за борба с трафика на хора на 26 септември

bg/12 септември 2019
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2019 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: