Новини от членовете на БФБЛ

Shell България се включва в Деня на пътната безопасност

28 юни 2019
Shell България се включва в Деня на пътната безопасност

Shell България подкрепя решението на Министерски съвет за обявяването на 29 юни за Ден на безопасността на движението по пътищата и ще се включи активно в отбелязването му. Инициативата цели да даде повече гласност на проблемите на пътя и да стимулира търсенето на ефективни решения.

Безопасността е един от основните бизнес принципи на Shell в глобален мащаб. Цел нула при безопасността е важен индикатор за представянето на бизнеса на Shell. Постигането на устойчиви резултати е свързано най-вече с изграждането на активно отношение, нагласа и поведение на членовете на обществото. От 10 години насам Shell България ежегодно oрганизира конференция „Пътна безопасност“, която обединява институциите, бизнеса, медиите и експертите в обща дискусия за проблемите на пътя. В рамките на събитието се представят добри практики и ефективни предложения по темата, които да ангажират бизнеса и съответните институции с конкретни решения.

„Shell има дългосрочен ангажимент към пътната безопасност в глобален план. Мащабът на този проблем е изключително сериозен в България и затова за нас е важно да споделяме международния си опит и практики и да участваме в търсенето на устойчиви решения. Приветстваме всички инициативи, които се борят с войната по пътищата, и затова ще се включим активно в Деня на безопасността на движението по пътищата. Призоваваме и нашите клиенти да направят същото”, коментира Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.

За да припомни колко е важно шофирането с колан и съобразена скорост, Shell ще позиционира симулатори, които пресъздават усещането при преобръщане на кола и при челен удар, на търговски обект Shell Изток на бул. „Цариградско шосе“ в посока изхода на София. Всеки, който желае да изпробва симулаторите, може да го направи на 29 юни (събота) от 09:00 до 13:00 ч. За да стимулира клиентите си да бъдат внимателни на пътя, компанията активно ще промотира Деня на безопасността на движението по пътищата чрез търговските си обекти и в социалните си канали.

 

За Shell България

Shell е на българския пазар от 28 години, като е една от водещите компании в бизнеса с търговия с петролни продукти със своите над 100 обекта. През този период компанията въведе и утвърди високотехнологичните горива Shell V-Power, услугата euroShell Card за отложено плащане и ефективно администриране на автопарка на бизнес клиентите, както и програмата за лоялност ClubSmart. Всеки месец в търговските комплекси Shell в България се обслужват повече от 1 милион клиенти.

Компанията Shell разшири своето бизнес присъствие в България и навлезе в дейностите по търсене и проучване на нефт и природен газ. С решение на Министерски съвет от 16 октомври 2015 г. Shell Exploration and Production (LIX) BV получи разрешение за търсене и проучване на нефт и природен газ в площта „блок 1-14 Хан Кубрат“ (с предишно наименование  „блок 1-14 Силистар“), разположена в континенталния шелф и в изключителната икономическа зона на Република България в Черно море. Това бе последвано от подписване на договор за търсене и проучване на 23 февруари 2016 г. с Министерство на енергетиката. Договорът за проучване на блок „Хан Кубрат“ е за петгодишен срок, с право на две удължения  от по две години. С решение на Министерски съвет от 21 април 2017г., последвано от подписване на допълнително споразумение към договора за търсене и проучване, правата и задълженията по разрешението за търсене и проучване на нефт и природен газ бяха прехвърлени на Shell International Exploration and Development Italia S.P.A, считано от 01.08.2017 г.

От октомври 2017 г. Shell разшири своя бизнес в България, като добави доставката на авиационно гориво към бизнес портфейла си в страната. Shell & MOH Aviation Fuels Bulgaria, която е 100% дъщерно дружество на Shell & MOH Aviation, е доставчик на Летище София, което е най-голямото летище в България.

 

Други новини от членове на БФБЛ

Shell организира форум за бъдещето на транспорта

20 септември 2019

BILLA България отново е „Национален победител“ на Европейските бизнес награди

20 септември 2019

Време е за брънч в Хилтън София

20 септември 2019
Всички новини

Новини от БФБЛ

NEXT DIFI 2019 е на 3 октомври

bg/20 септември 2019

Председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян на откриването на учебната година в Стопанска академия - Свищов

bg/17 септември 2019

Конференция за борба с трафика на хора на 26 септември

bg/12 септември 2019
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2019 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: