Новини от членовете на БФБЛ

Нова инициатива на СУ събира бизнеса и студентите

04 април 2019
Нова инициатива на СУ събира бизнеса и студентите

Cargill в България се включва в насърчаването на младите хора да се развиват професионално у нас

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ постави началото на инициативата „Твоето бъдеще е тук. Успехът е в България“. Нейната цел е да популяризира възможностите на младите хора да учат и да се развиват професионално в България. На откриването ѝ бяха представени данни, които сочат, че както обучението, така и професионалната реализация в чужбина се оценяват като малко по-добри от тези в България. Точно обратното обаче е мнението на младите относно потенциала за кариерно развитие, като само 12% са на мнение, че той е по-добър в чужбина спрямо 32%, които считат, че ще имат възможност да изградят добра кариера у нас.

На 3 април 2019 г. централното фоайе на Ректората на СУ събра десетки представители на държавните институции и бизнеса, както и общественици и медии за откриването на инициативата „Твоето бъдеще е тук. Успехът е в България“. С нея висшето учебно заведение и Cargill в България си поставят за цел да мотивират младите хора да учат и работят в България, като посочат добри примери, осигурят повече практически познания на студентите и разкажат за възможностите за кариерно развитие у нас.

Като част от инициативата е сформиран Борд на настоятелите с цел подкрепа от страна на лидерите на мнение в нашата страна към каузата за задържането на младите и образовани кадри и осигуряване на професионални перспективи за тях. В състава на борда са доц. Теодор Седларски, декан на Стопанския факултет на СУ, Методи Георгиев, изпълнителен директор на Cargill в България, Максим Майер, главен редактор на сп. „Мениджър“, Десислава Банова-Плевнелиева. Всички те застават зад каузата на учебното заведение.

Кампанията ще включва редица събития, лекции и работилници с хора от бизнес средите. Те ще отидат при студентите и заедно ще решават реални бизнес казуси, ще споделят пред младите хора личния си опит и ще им помагат в избора на кариера или последващо образование. Не на последно място студентите ще имат възможност и за придобиване на работен опит, с което бизнесът ще отвори врати за проактивните студенти. Това ще обогати учебната програма на бъдещите специалисти и ще им даде реална представа за възможностите, които ги очакват в света на бизнеса.

Деканът на Стопанския университет на СУ доц. Теодор Седларски коментира пред присъстващите важността от сътрудничеството между университетите и бизнеса в подготовката на висококвалифицирани кадри за съвременните условия на пазара на труда. „Най-доброто обучение е обвързано с практиката – студентите трябва да могат да приложат знанията си и само тогава всички, които сме част от този процес – преподавателите, студентите, а вече и работодателите, можем да бъдем сигурни, че подготовката на бъдещите специалисти е наистина пълноценна“, каза още той.

В допълнение изпълнителният директор на Cargill в България Методи Георгиев заяви: „Бизнесът в България предлага модерни и атрактивни позиции и имаме нужда от повече таланти, които да ги запълнят. Имаме нужда младите хора да учат у нас и да градят своята кариера и живот тук, в България. Именно идеята за тяхното устойчиво развитие ни накара да подкрепим тази инициатива.

 

За Софийския университет:

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ в ролята си на първото българско висше училище е въплъщение и продължение на многовековната културна и просветна традиция на българския народ. Университетът играе активна роля в проектирането и провеждането на политики с национално, регионално и международно значение, като развива науката и обучава студенти във всички нейни области, възпитава високообразовани, национално отговорни личности, които водят българската нация към духовно извисяване и благоденствие. Университетът се стреми да утвърждава своята роля на образователен, научен и културен център и ще продължи да разширява своята роля във формирането и развитието на идеи, политики и стратегии за напредъка на страната ни и в подкрепа на ключовите процеси за обществото, в което живеем.

За Cargill:

155 000-те служители на Cargill в 70 страни работят непрекъснато за постигането на нашата цел да изхранваме света по безопасен, отговорен и екологичен начин. Всеки ден осъществяваме връзката между фермери и пазари, клиенти и продукти, както и между хората и животните, с храната, от която се нуждаят, за да просперират.

Съчетаваме 154-годишния си опит с новите технологии и познания, за да служим като доверен партньор на клиентите ни в хранителната индустрия, земеделието, финансовата и промишлената сфера в над 125 държави. Заедно изграждаме по-силно и устойчиво бъдеще за селското стопанство.

Центърът за споделени бизнес услуги на Cargill в София е един от 7-те подобни центрове на компанията, в които са изнесени специфични за нея процеси. От тук над 1100 експерти работят за Cargill в много държави в Европа. Дейностите, с които те подпомагат компанията, са основно финанси, човешки ресурси, доставки и логистика. Cargill инвестира в местните общности чрез развитие на икономиката, партньорство и предоставяне на комбинирани с доброволен труд усилия на своите служители.

Повече за компанията вижте на www.cargill.bg и www.cargill.com

www.cargill.com

Други новини от членове на БФБЛ

Петя Димитрова от Пощенска банка с награда от „Банкер на годината“

04 декември 2019

Меню с кауза в „Хилтън“ София

28 ноември 2019

Стопанска академия „Д. А. Ценов” засвидетелства признанието си към корпоративното дарителство в България

26 ноември 2019
Всички новини

Новини от БФБЛ

Старт на Наградите за отговорен бизнес 2019

bg/05 декември 2019

Нови компании в общността на Българския форум на бизнес лидерите

bg/03 декември 2019

БДФ награди най-големите корпоративни дарители за 2018 г.

bg/22 ноември 2019
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2019 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: