Новини от членовете на БФБЛ

Десет отбора-финалисти в конкурса за стипендии на Cordeel Bulgaria

28 март 2019
Десет отбора-финалисти в конкурса за стипендии на Cordeel Bulgaria

Победители в инициативата Talents for the Future са третокурсници от специалност „Строителство на сгради и съоръжения“ в УАСГ

Отборите-финалисти в заключителната фаза на конкурса на УАСГ и Cordeel Bulgaria Talents for the Future представиха вчера своите решения на казусите, поставени от компанията. Журито в състав проф. д-р инж. Иван Марков – ректор на УАСГ, доц. инж. Борис Цанков – заместник-ректор, Георги Терзийски – председателят на УС на АПИ, а от страна на ръководството на Cordeel Bulgaria Денис Крол – изпълнителен директор, Иво Трингов – търговски директор, и Димитър Папучаров – старши проектов мениджър, беше изключително впечатлено от високото професионално ниво на презентациите и представените решения.

„Бяхме сериозно затруднени да изберем отбора победител. Всички участници бяха работили сериозно върху поставените задачи, бяха отделили време и енергия както да проучат задълбочено самите казуси, така и да намерят различни и приложими в практиката решения. Не на последно място оценявахме самите презентации и презентационни умения на участниците,“ сподели Денис Крол.

Победители в конкурса са петима студенти в трети курс  на специалност „Строителство на сгради и съоръжения“. Стела Стоянова, Михаил Михайлов, Антон Ситев, Таньо Денев и Ани Дикльовска са имената на спечелите конкурса бъдещи инженери, които ще имат възможността да работят като стажанти в Cordeel Bulgaria рамо до рамо със своите ментори в конкурса. Те впечатлиха журито най-вече с това, че бяха разгледали казусите от всички страни и бяха предложили напълно работещи решения.

Инициативата Talents for the Future предизвика огромен интерес сред бъдещите архитекти и инженери. Нейна основна цел е да ентусиазира младите хора за развитието им в строителния бранш и да демонстрира начина, по който работи Cordeel в България. „Искахме да покажем на студентите какви са реалните перспективи за развитието им в българския строителен бранш и да ги мотивираме да останат да се развиват професионално в България,” допълни Денис Крол.

 

Групата „Cordeel“ е 100 % семейна компания, основана преди 85 години от Гислен Кордеел, със седалище в Темсе (Белгия). Компанията има над 1500 служители и се разраства непрекъснато. Активна е във всички видове строителни проекти: индустриално строителство за логистични или производствени цели, офиси, сгради за обществено обслужване (болници, училища, и др.), реконструкции на съществуващи сгради и инженеринг. Приоритет на групата „Cordeel“ е цялостното проектиране и изграждане на проектите „до ключ“. Групата има офиси в Белгия, Холандия, Франция, Германия, България и Сърбия.

„Cordeel“ започва дейността си в България преди точно 20 години като акционер в местна строителна фирма в София. С разрастването на икономиката и увеличаването на възможностите за бизнес в България „Cordeel“ основава изцяло собствена дъщерна компания. „Cordeel Bulgaria“ ЕАД е създадена през 2006 г. като 100% дъщерно дружество на групата „Cordeel“. Днес „Cordeel BUlgaria“ разполага с екип от 60 работници на пълно работно време и персонал от 45 инженерни и административни служители. Годишният оборот на българското дружество е приблизително 25 милиона евро. „Cordeel“ е активна на българския пазар като главен изпълнител на индустриални, логистични, търговски и бизнес сгради, а също и в изграждането на рафинерии. Работи с ноухау на групата от фирми, базирани в Западна Европа, и прилага тези знания в комбинация с добро познаване на спецификата на местния пазар. Този подход помага на „Cordeel Bulgaria“ да предоставя на клиента по-добър продукт, който отговаря на европейските стандарти и добри практики в хармония с местните разпоредби и норми.

 


Други новини от членове на БФБЛ

Центърът за споделени бизнес услуги на Cargill в София спечели наградата за Shared Service Centre за 2019 година

22 май 2019

NLP Nike Run – спорт за мозъка и тялото

20 май 2019

Lidl каза лично 14 500 пъти благодаря на свои клиенти в цялата страна

14 май 2019
Всички новини

Новини от БФБЛ

Личностното развитие, критичното и креативно мислене – основна цел на образованието

bg/15 май 2019

Старт на „Мениджърска академия за училищни директори” на „Образование България 2030” и БФБЛ

bg/10 май 2019

БАПРА връчи своите награди BRIGHT AWARDS 2019

bg/25 април 2019
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2019 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: