Новини от членовете на БФБЛ

Над 2000 индивидуални дарители подкрепиха кауза в БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА

28 март 2019
Над 2000 индивидуални дарители подкрепиха кауза в БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА

Остават три дни до края на националната дарителска кампания. Включи се и ти!

Над 2000 индивидуални дарители избраха и подкрепиха кауза през първите пет дни на кампанията БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА. До 31 март над 120 граждански организации продължават да набират средства за свои проекти в полза на обществото.

Известни български творци подкрепят националната дарителска кампания от самото й начало на 22 март. С емоционални видеопослания диригентът Максим Ешкенази, писателят Захари Карабашлиев и актьорът Александър Алексиев призоваха всички да се включат в инициативата, като между 22 и 31 март дарят за някоя от 120-те каузи, обявени в онлайн платформата.

Всеки от тримата творци вече избра и подкрепи своя кауза. Алек Алексиев дари за проекта „Дари усмивка“ на фондация „Сийдър“, а Захари Карабашлиев подкрепи „Центъра за семейно-медиирана интервенция“, създаден през миналата година от фондация „Карин дом“. Максим Ешкенази остава верен на музиката и избра проекта на фондация „Танцово изкуство Илиев“, наречен „Don’t worry, Be Gypsy“.

Към тримата популярни посланици на БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА се присъединиха също водещи от   телевизия Bulgaria ON AIR. Златимир Йочев от  сутрешния блок „България сутрин“ застана зад каузата на фондация „Ида“ за палиативни грижи, която помага на деца с нелечими заболявания да имат достоен живот. Неговата колежка Гергана Венкова пък избра да подкрепи каузата „Дари час“ на дружество „Знание“, което иска да обучи възрастни хора да боравят с новите технологии. Деляна Маринова-Джуджи от предаването „Фамилно“ дари за спешен ремонт на покрива на читалище „Светлина“ в гр. Шипка.

Популярната радио водеща Ива Дойчинова избра каузата „Граждански будилник“ на Български център за нестопанско право  в подкрепа на социално ангажираното изкуство, а певецът VenZy покани своите фенове да дарят за фондация „Бъдеще за таланти“. Предизвикателството на кампанията приеха още актьорът Робин Кафалиев, писателят Николай Фенерски, актрисата Яна Маринова, водещата Елена Розберг и др.

Междувременно множество компании, известни със силните си политики за корпоративна социална отговорност, се превърнаха в посланици на  БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА. Те откликнаха на призива на организаторите на кампанията да популяризират инициативата, като разпространиха информация сред своите служители и партньори.

Националната кампания БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА е идея на 12 граждански организации, които се обединиха, за да насърчат дарителството в нашата страна. Инициативата има за цел да ангажира широк кръг от хора с дарение към общественозначими каузи в рамките на конкретен период от годината – 22-31 март 2019 г.

Освен да популяризира филантропията, кампанията иска да помогне на каузи от всички краища на България да достигнат до повече хора и да намерят поддръжници. Първото издание на БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА представя над 120 проекта на утвърдени граждански организации от цялата страна в най-различни сфери на обществения живот: човешки права, образование и таланти, природа и околна среда, социална подкрепа и здравеопазване, култура и изкуство, спорт, подкрепа на възрастни хора или на деца и младежи в риск. Всеки може да се запознае с тях в интернет платформата на кампанията www.bulgariadariava.bg, да избере най-близката до сърцето си кауза и да дари за нея, колкото реши. Възможни са различни дарителски механизми – банкови дарения, чрез DMS, ePay, PayPal, Platformata.bg и други.

В БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА участват с проекти нестопански организации, читалища, училищни настоятелства. Всички те имат предишен опит, регистрирани са като граждански сдружения в обществена полза и са подали финансови отчети пред Министерство на правосъдието, което гарантира прозрачността и професионализма им.

Кампанията ще се провежда всяка година. Целта е с всяко следващо издание тя да привлича нови последователи, да достига до все повече хора и да помага на нови каузи да намират подкрепа.

За допълнителна информация: Александра Паунова, dari@bulgariadariava.bg,

тел. 0894 494 295.

 

Други новини от членове на БФБЛ

Голф турнир за събиране на средства AUBG & Friends

12 август 2019

„Гугушев и партньори“ с номинация за престижни правни награди

01 август 2019

Български дарителски форум набира кандидати за наградите „Най-голям корпоративен дарител“

23 юли 2019
Всички новини

Новини от БФБЛ

Честната игра и отборният дух победиха в 16-ата Олимпиада на бизнес лидерите

bg/01 юли 2019

Нашите шампиони

bg/29 юни 2019

Първа среща на участниците в “Мениджърска академия за училищни директори”

bg/28 юни 2019
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2019 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: