Новини от членовете на БФБЛ

Член на екипа на фондация „За Нашите Деца“ е „Воин на годината“

13 декември 2018
Член на екипа на фондация „За Нашите Деца“ е „Воин на годината“

Борбеност, отдаденост, професионализъм, опит, компетентност, впечатляващи резултати – това са само част от причините, поради които семейният консултант в Център за обществена подкрепа „Св. София“ Петя Яначкова получи приз в категория „Воин на годината“ в първите „Годишни награди за добри практики в сферата на социалните услуги“, инициирани от Столична община.

Петя Яначкова е част от екипа на ЦОП „Св. София“ от шест години и е сред най-разпознаваемите, търсени и уважавани негови членове. Освен високи професионални компетенции, които непрекъснато развива и надгражда, тя притежава и личностни умения и качества, незаменими в работата й. Това са основно тежки случаи на родители в конфликт при раздяла и развод, проблеми и кризи в осиновителни и биологични семейства, разстройства на емоциите и поведението при децата и др. Пълната отдаденост в работата и способността й да създава отношения, базирани на доверие, с клиентите водят до успешен резултат, дори когато случаят изглежда без изход и решение. Да се предпази детето, да се намали и преодолее ефектът от родителското отчуждение, във всяка ситуация и случай да се търси и намира правилният подход за неговото физическо и психическо съхраняване и неговия най-добър интерес са базова ценност и смисъл в работата на Петя Яначкова.

Петя е особено ценна с експертизата си при оценка на капацитета и мотивацията на родители, които са заявили желание децата им да бъдат реинтегрирани. До момента няма нито един случай на извеждане на реинтегрирано дете от семейство, с което тя е работила.

Като изявен и силно ангажиран експерт в осиновителната тема, тя провежда обучителни курсове за кандидат-осиновители, участва в процеса на напасване на детето и семейството. Семействата, които са осиновили вече дете, продължават да поддържат връзка с Петя, споделят вълненията си с нея и търсят съвети и подкрепа. Освен това тя участва в работни групи и дава становища по програми и нормативни актове, свързани с осиновителния процес.

Като част от екипа на ЦОП „Света София“, Петя е ценена и търсена и в съдебната система като специалист с висока експертиза, взима участие и изготвя становища за съдебни дела, които редовно се вписват в решенията на съда и се взимат предвид в решенията на съдебния състав.

С цялостната си работа и отдаденост на каузата за най-добрия интерес на детето Петя Яначкова напълно заслужено получи званието „Воин на годината“.

„Благодаря на нашите клиенти, на които дължа номинацията за тази награда, на фондация „За Нашите Деца“, която ми даде бойното поле, на което да се сражавам, на семейството ми, което ме направи борбена“, сподели Петя Яначкова при получаване на наградата от Румяна Георгиева, главен директор на ГД „Социално подпомагане“.

Освен тази награда фондация „За Нашите Деца“ бе отличена и с приз за „Социално партньорство с бизнеса“ за сътрудничеството си със Ситибанк Европа, а грамоти получиха Мариана Тасева, ръководител на Център по приемна грижа, в категория „Най-въвличаща и вдъхновяваща социална услуга“, Кирил Кирилов, ръководител на Център за обществена подкрепа „Св. София“, в категория „Мениджър на годината“ и Румяна Златева в категория „Доброволческа кауза на годината“.

За екипа на фондация "За Нашите Деца" тези награди са изключително признание и всички ние сме щастливи, че Столична община припознава необходимостта от такъв вид поощрение на хората в помагащите професии, които, за жалост, често пъти остават недооценени.

Други новини от членове на БФБЛ

Американският университет в България определи първия стипендиант по програмата Rising Impactors

21 юни 2019

Кандидатствай в програмата "Предприемачество за нестопански организации" 2019/2020

20 юни 2019

Максим Бехар избран за Президент на Световния комуникационен форум в Давос

19 юни 2019
Всички новини

Новини от БФБЛ

Олимпиадата на бизнес лидерите 2019 е на 29 юни

bg/14 юни 2019

Мост може да бъде изграден, ако се строи и от двете страни

bg/13 юни 2019

Левон Хампарцумян е новият председател на Българския форум на бизнес лидерите

bg/31 май 2019
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2019 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: