Новини от членовете на БФБЛ

Shell и Община Поморие откриха многофункционална спортна площадка

26 ноември 2018
Shell и Община Поморие откриха многофункционална спортна площадка

В двора на средно училище „Иван Вазов” в Поморие бе открита обновена многофункционална спортна площадка. Някогашното старо игрище е напълно променено с обособени отделни игрища за тенис, мини футбол, баскетбол и волейбол. Към проекта са включени и всички необходими настилки и съоръжения като футболни врати, мрежи, баскетболни кошове, оградна мрежа и входни врати. Cъздаването й стана възможно благодарение на дарение от Shell в размер на 99 000 евро.

„С това дарение Shell демонстрира своята подкрепа към Община Поморие в развитието на образованието и спорта. Вярваме, че това ще стимулира учениците към по-активна спортна дейност и здравословен начин на живот. Пожелавам на жителите и гостите на Поморие да използват новите съоръжения пълноценно и с мисъл за безопасността, която е от първостепенно значение както в нашите работни процеси и операции, така и в ежедневието“, коментира Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.

Иван Алексиев, кмет на Община Поморие, сподели: „Благодаря на Shell България, че ни повярваха и заедно успяхме да реализираме проект от такова значение. Община Поморие за пореден път показа и доказа как трябва да си партнират държава, община и частен бизнес. Вярвам, че сме създали по-добри и безопасни условия, в които децата ни да се забавляват и спортуват.“

Веднага след прерязването на лентата децата от средно училище „Иван Вазов” и общински футболен клуб „Поморие“ изиграха първите си спортни двубои на новите терени.

Shell финансира построяването на две детски полощадки в Стария Несебър, които бяха открити през месец юли 2018 г. Проектът в Поморие е втората реализирана социално-инвестиционна програма от планираните в шестте южночерноморски общини Несебър, Поморие, Бургас, Приморско, Созопол и Царево, където Shell ще подпомогне местните социално-икономически приоритети и проекти, свързани с образованието, спорта, културата и околната среда. Общата стойност на проектите възлиза на 850 000 евро.

Други новини от членове на БФБЛ

Награди за стипендиантската програма със социална насоченост на Американския университет в България

12 юли 2019

Отличия за Cargill България

12 юли 2019

Социалните инициативи на Лидл България с награди

11 юли 2019
Всички новини

Новини от БФБЛ

Честната игра и отборният дух победиха в 16-ата Олимпиада на бизнес лидерите

bg/01 юли 2019

Нашите шампиони

bg/29 юни 2019

Първа среща на участниците в “Мениджърска академия за училищни директори”

bg/28 юни 2019
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2019 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: