Новини от членовете на БФБЛ

Shell и Община Поморие откриха многофункционална спортна площадка

26 ноември 2018
Shell и Община Поморие откриха многофункционална спортна площадка

В двора на средно училище „Иван Вазов” в Поморие бе открита обновена многофункционална спортна площадка. Някогашното старо игрище е напълно променено с обособени отделни игрища за тенис, мини футбол, баскетбол и волейбол. Към проекта са включени и всички необходими настилки и съоръжения като футболни врати, мрежи, баскетболни кошове, оградна мрежа и входни врати. Cъздаването й стана възможно благодарение на дарение от Shell в размер на 99 000 евро.

„С това дарение Shell демонстрира своята подкрепа към Община Поморие в развитието на образованието и спорта. Вярваме, че това ще стимулира учениците към по-активна спортна дейност и здравословен начин на живот. Пожелавам на жителите и гостите на Поморие да използват новите съоръжения пълноценно и с мисъл за безопасността, която е от първостепенно значение както в нашите работни процеси и операции, така и в ежедневието“, коментира Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.

Иван Алексиев, кмет на Община Поморие, сподели: „Благодаря на Shell България, че ни повярваха и заедно успяхме да реализираме проект от такова значение. Община Поморие за пореден път показа и доказа как трябва да си партнират държава, община и частен бизнес. Вярвам, че сме създали по-добри и безопасни условия, в които децата ни да се забавляват и спортуват.“

Веднага след прерязването на лентата децата от средно училище „Иван Вазов” и общински футболен клуб „Поморие“ изиграха първите си спортни двубои на новите терени.

Shell финансира построяването на две детски полощадки в Стария Несебър, които бяха открити през месец юли 2018 г. Проектът в Поморие е втората реализирана социално-инвестиционна програма от планираните в шестте южночерноморски общини Несебър, Поморие, Бургас, Приморско, Созопол и Царево, където Shell ще подпомогне местните социално-икономически приоритети и проекти, свързани с образованието, спорта, културата и околната среда. Общата стойност на проектите възлиза на 850 000 евро.

Други новини от членове на БФБЛ

Над 2500 деца от 15 града обучени по онлайн безопасност през 2018 г.

18 декември 2018

Cordeel Bulgaria с награда от конкурса Primus Inter Pares

11 декември 2018

Хилтън София подариха коледно тържество на децата и младежите на фондация Сийдър в Кюстендил

10 декември 2018
Всички новини

Новини от БФБЛ

Конкурс за лого на Diverse.bg

bg/10 декември 2018

БФБЛ представи новите лидери в своята общност

bg/05 декември 2018

Пет причини да кандидатствате в Наградите за отговорен бизнес 2018

bg/28 ноември 2018
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2018 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: