Новини от членовете на БФБЛ

10 години Райфайзенбанк прави историите по-добри

16 ноември 2018
10 години Райфайзенбанк прави историите по-добри

Започва десетото юбилейно издание на благотворителната кампания „Избери, за да помогнеш”. Платформата за дарения е отворена от днес

  • От 2009 г. досега кампанията е подкрепила 233 каузи с над 2.7 млн. лв.
  • Юбилейното издание ще подпомогне 24 общественозначими проекта в сферите здравеопазване, социални дейности, култура и образование, опазване на околната среда
  • Подкрепата за избраната кауза е още по-лесна благодарение на обновената онлайн платформа izberi.rbb.bg и виртуалния ПОС терминал, който позволява дарение чрез банкова карта и няколко клика

Райфайзенбанк стартира юбилейно издание на дарителската кампания „Избери, за да помогнеш“, която вече 10 години подпомага общественозначими каузи в сферите на здравеопазването, социалните дейности, културата и образованието, и опазването на околната среда. През тази година инициативата ще набира средства за 24 проекта, като фокусът в тях попада върху майчиното и детското здраве, и превенцията на хронични незаразни болести; подпомагане на деца и възрастни от високорискови социални групи, осигуряване на равен достъп до образование; консервация на паметници на културата и съхраняване на българските традиции; опазване и поддържане на екосистемите. Подробна информация за новите проекти, включени в кампанията, е достъпна на изцяло обновената интернет платформа www.izberi.rbb.bg, от която могат да се извършат и даренията.

„От създаването на „Избери, за да помогнеш“ досега сме подкрепили 233 каузи с над 2.7 млн. лв. Истината е, че това са много повече от просто проекти, на които сме помогнали – това са истории, които са станали по-добри. Всичко това нямаше да бъде възможно без активната работа на организациите, без участието на нашите служители, които с лични средства и доброволен труд подкрепят важните за обществото каузи, и без ролята на Райфайзенбанк като организатор, основен дарител и гарант за прозрачността на дарителската кампания. Дългата история и мащабът на „Избери, за да помогнеш“ са доказателство, че обществото има нужда от подобна инициатива и хората виждат в кампанията възможност да помогнат на нуждаещите се“, каза Оливер Рьогл, председател на УС на Райфайзенбанк.

Традиционно най-много средства в дарителската кампания се набират от Райфайзенбанк и служителите на Групата Райфайзен в България чрез лични средства, като през последните години нарастват броят и делът на външните дарения.

Даренията за проектите в юбилейното издание на инициативата са още по-удобни благодарение на обновената платформа izberi.rbb.bg и опцията „Дари с банкова карта“ – линк към виртуалния ПОС терминал се намира под всеки отделен проект, включен в кампанията, като е необходимо единствено въвеждането на данни за картата и избор на сума за дарение. И през тази година остават активни опциите за дарение през Райфайзен Онлайн, с банков превод или чрез изпращане на SMS на единен дарителски номер 17 777, като всеки проект разполага с ключова дума за DMS.

Така вече 10 години Райфайзенбанк, служителите на банката и всички съпричастни към общественозначимите каузи на кампанията правят историите по-добри, какъвто е и слоганът на юбилейното издание на инициативата, популяризираща и насърчаваща дарителството.

 

Други новини от членове на БФБЛ

1 млн. и 400 хиляди лева за благотворителни каузи и 28 000 часа доброволен труд са дарили служителите на 24 компании

14 февруари 2019

ЧЕЗ България е отличена като най-значим корпоративен партньор на SOS детски селища България

13 февруари 2019

Кока-Кола Хеленик подкрепи талантливи младежи в областта на финансите

18 януари 2019
Всички новини

Новини от БФБЛ

111 корпоративни проекти с кауза се състезават за Наградите за отговорен бизнес 2018

bg/06 февруари 2019

БФБЛ набра 46 000 лв. за каузи в здравеопазването и образованието

bg/31 януари 2019

Зам. министър Таня Михайлова връчи сертификати „Партньор в образованието“

bg/25 януари 2019
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2019 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: