Новини от членовете на БФБЛ

90 отлични студенти и ученици ще бъдат стипендианти "Готови за успех"

31 октомври 2018
90 отлични студенти и ученици ще бъдат стипендианти "Готови за успех"

Известни са имената на стипендиантите на програма "Готови за успех" за академичната 2018/2019 г. - 68 студенти и 22 ученици ще получават стипендия за високите си постижения. От тях 27 са кръгли сираци или са отгледани в институция.

Започва 13-та учебна година на стипендиантската програма "Готови за успех", чрез която Фондация BCause подкрепя млади момичета и момчета с отличен успех, загубили единия или и двамата си родители. Eдногодишната студентска стипендия за бакалаври е 2000 лева, а ученическата е 1000 лева.

Това е годината с най-много стипендианти първокурсници - 18. По отношение на специалностите разнообразието е голямо - учители, инженери, икономисти, химици, металурзи, като най-много и тази година са бъдещите лекари - 16 от стипендиантите следват медицина в различни учебни заведения.

Комисията на „Готови за успех”, състояща се от членове на Фондация BCause и представители на компаниите-дарители, гласува да бъдат подкрепени още кандидати, затова фондацията ще търси допълнителни средства за техни стипендии.

"Готови за успех" е програма на фондация BCause в партньорство с Фондация “Сирак” от 2006 година. За 13 години заедно сме осигурили 1341 годишни стипендии на обща стойност над 2 млн. лв. Средствата са изцяло от дарения – от хора и компании, които подкрепят тези млади хора в усилията им да завършат образованието си. Броят на стипендиите "Готови за успех" зависи от сумата на набрани средства през годината.

Фондация BCause набира дарения за "Готови за успех" целогодишно.

Вижте списъка на стипендиантите 
Заб. Възможно е отпускането на още стипендии при заявяването на нови дарители до 8 ноември. За целта некласираните кандидати остават в списък с резерви.

 

Други новини от членове на БФБЛ

10 години Райфайзенбанк прави историите по-добри

16 ноември 2018

Хюлет Пакард Ентърпрайз с официално изявление

02 ноември 2018

Теленор посрещна нови служители по програмата за хора с увреждания Open Mind

01 ноември 2018
Всички новини

Новини от БФБЛ

20 години заедно

bg/07 ноември 2018

20 години БФБЛ

bg/26 октомври 2018

Каузата за по-качествено образование обедини вдъхновяващи личности и бизнес лидери

bg/17 октомври 2018
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2018 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: