Новини от членовете на БФБЛ

Над 450 ученици станаха част от програма за понижаване броя на неактивните млади хора

03 юли 2018
Над 450 ученици станаха част от програма за понижаване броя на неактивните млади хора

Журналист, мениджър и специалист „Човешки ресурси“ обучиха младежи как да кандидатстват успешно за работа като част от образователната програма YOUTH EMPOWERED

Над 450 ученици от 8 града* станаха част от 7200 обучителни часа за развиване на личностни и бизнес умения, които да ги подпомогнат при първите им стъпки в професионалното ориентиране. Курсовете се проведоха в рамките на четири месеца като част от второто издание на програмата Youth Empowered, насочена към понижаване на броя икономически неактивни млади хора у нас. По последни данни на Евростат за страната ни, това са 25% от българите между 20 и 34-годишна възраст.

За да мотивират младежите, преминали през обученията, организаторите в лицето на Джуниър Aчийвмънт България и Кока-Кола организираха онлайн обучение в платформата http://youthempowered.bg/ на тема „Успешното кандидатстване за работа“. В него ценен опит за това как един кандидат за работа може да напише CV  и мотивационно писмо, които да грабнат вниманието на мечтания работодател, споделиха Камелия Димитрова, ръководител “Човешки ресурси” от Центъра за споделени услуги на Кока-Кола Хеленик и Венета Куйова, мениджър проекти, JA България.

За да вдъхнови младежите постоянно да търсят начини да научават нещо ново всеки ден и да се развиват, към менторския екип се присъедини възпитаничката на програмите на JA България Филипа Иванова, сега лице на новините по БНТ 1, с темата  „Моята мотивация за работа и успешна кариера“. Тя сподели мотивацията си за професионалния си път и насърчи младежите винаги да задават своите въпроси и да имат готовност да поемат предизвикателни задачи, които ще им помогнат да се превърнат в успешни професионалисти.

За финал доц. д-р Александра Парашкевова, също от екипа на JA България, разказа за възможностите за продължаване на образованието и достигане до докторска степен.

Учениците, преминали тазгодишните обучения, част от Youth Empowered, ще заемат работни позиции в Кока-Кола за един ден в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“, която Джуниър Ачийвмънт организира за 17-ти път през октомври. Учениците ще получат желаните позиции след като преминат през симулация, която ги поставя в реална ситуация за кандидатстване за работа.

Youth Empowered е образователна програма, насочена към младежи на възраст между 16 и 19 години. Тя се провежда за втора година и цели намаляване на броя на икономически неактивните млади хора у нас. През 2018 г., модулите се преподават от 20 учители в 11 български училища в цялата страна. Организатори на кампанията Youth Empowered са Джуниър Ачийвмънт и Кока-Кола. Като част от програмата беше създадена и първата безплатна платформа за обучение и кариерно ориентиране у нас http://youthempowered.bg/.

* Гоце Делчев, Костенец, Лом, Монтана, Самоков, Своге, София, Търговище.

Други новини от членове на БФБЛ

Над 2500 деца от 15 града обучени по онлайн безопасност през 2018 г.

18 декември 2018

Cordeel Bulgaria с награда от конкурса Primus Inter Pares

11 декември 2018

Хилтън София подариха коледно тържество на децата и младежите на фондация Сийдър в Кюстендил

10 декември 2018
Всички новини

Новини от БФБЛ

Конкурс за лого на Diverse.bg

bg/10 декември 2018

БФБЛ представи новите лидери в своята общност

bg/05 декември 2018

Пет причини да кандидатствате в Наградите за отговорен бизнес 2018

bg/28 ноември 2018
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2018 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: