Новини от членовете на БФБЛ

Хиляди спортуват и учат иновативно благодарение на клиентите на Lidl

04 юни 2018
Хиляди спортуват и учат иновативно благодарение на клиентите на Lidl

До 10 юни веригата отделя по 3 ст. на всеки касов бон като част от инициативата „Ти и Lidl за по-добър живот“

4 юни 2018 г. София. Близо 16 000 ученици ще получат достъп до по-ефективно образование по география и икономика благодарение на клиентите на Лидл България. Отново благодарение на тях Природонаучният музей в Пловдив ще се превърне в модерно интерактивно място, а над 3000 русенци вече спортуват активно .

Това са само малка част от примерите как клиентите на Lidl и най-голямата социалноотговорна инициатива на веригата „Ти и Lidl за по-добър живот“ спомагат за реализацията на различни общественозначими проекти и допринасят за по-качествения и пълноценен живот на хората от различните региони. В момента се провежда второто издание на инициативата и клиентите отново могат да подкрепят стойностните идеи само докато пазаруват. До 10 юни компанията отделя по 3 ст. на всеки касов бон, като със събраната сума ще финансира общественозначими проекти в областта на образованието, опазването на околната среда, културата и историческото наследство, както и активния начин на живот.

В рамките на първото издание на инициативата през 2017 г. бяха финансирани общо 31 проекта, които вече постигат впечатляващи резултати. Така например, като част от проекта „Поколение на иновациите“ на „Български географски портал – Географ БГ“, бяха проведени интерактивни обучения на повече от 70 учители от София, Варна, Карлово, Хасково и други населени места. Предстоят още дейности, с помощта на които да се интегрират съвременни и модерни практики в обученията по география. По този начин 16 000 ученика ще трупат географски познания по модерен, иновативен и ефективен начин.

Общо 3000 души пък са участвали в състезания по воден слалом, велошествия, крос преходи и много други спортни инициативи, които са част от проекта „Периметър здраве“ в Русе. Над 2000 деца и родители от Пловдив са спортували благодарение на комбинираната спортна площадка, изградена в детска градина „Малкият принц“, а изграденият приключенски лагер „Момчил юнак“ в с. Момчиловци до Смолян ще даде възможност на над 260 деца да спортуват сред природата, като участват в туристически преходи, игри на открито и дори звездни наблюдения.

Силен интерес към тазгодишното издание на инициативата има и от страна на неправителствените и граждански организации, които могат да кандидатстват със своите проекти до 20 юни на lidl.bg/ti. Одобрените за финансиране ще получат финансова подкрепа в размер до 10 000 лв. Към момента най-много предложения са подадени в категории „Образование“ и „Култура и историческо наследство“, а най-активните градове са София, Кърджали, Кюстендил и Созопол. „Ти и Lidl за по-добър живот“ се реализира в партньорство с фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

„Ти и Lidl за по-добър живот“ е най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България. Тя има за цел да подкрепи социално значими проекти в цялата страна и отразява стремежа на компанията да допринася за по-пълноценния и качествен живот на хората от различните региони. В първото издание на инициативата, провело се през 2017 г., общо 425 организации от 143 населени места в цялата страна кандидатстваха с проекти, а стойността на сумата, събрана от Лидл България с помощта на нейните клиенти, възлезе на 252 741 лева. Събраните средства бяха използвани за финансирането на общо 31 обществено значими проекти в областите образование, околна среда, култура и историческо наследство и здравословен начин на живот.

Други новини от членове на БФБЛ

Започна четвъртото издание на VIVACOM Регионален грант

18 октомври 2018

Лидл България ще финансира нови 20 проекта в рамките на „Ти и Lidl за по-добър живот“

03 октомври 2018

Цирк „Балкански“ и трио HYPNOTIC по време на Годишния благотворителен бал на фондация „Сийдър“

02 октомври 2018
Всички новини

Новини от БФБЛ

Каузата за по-качествено образование обедини вдъхновяващи личности и бизнес лидери

bg/17 октомври 2018

Спектакълът на Васил Петров СИНАТРА:ВЕГАС на 12 ноември

bg/11 октомври 2018

Удължен срок за кандидатстване в конкурса „Най-голям корпоративен дарител” 2018 г.

bg/10 октомври 2018
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2018 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: