Новини от членовете на БФБЛ

Лидл България с първо място за корпоративна социална отговорност на Наградите на германската икономика

29 януари 2018
Лидл България с първо място за корпоративна социална отговорност на Наградите на германската икономика

Признанието е естествен резултат от редицата социалноотговорни инициативи, които компанията реализира през 2017 г., сред които и „Ти и Lidl за по-добър живот“

29 януари 2017 г.

Лидл България бе отличена с първо място за своята корпоративна социална отговорност на годишните Награди на германската икономика. Признанието е естествен резултат от поредицата социалноотговорни инициативи, които компанията реализира през 2017 година, сред които и нейната най-голяма социалноотговорна инициатива „Ти и Lidl за по-добър живот“.

Голяма е радостта ни, че получаваме тази награда. Изминалата 2017 година беше силна за Лидл България по чисто икономически показатели – откриването на втория ни логистичен център в с. Кабиле с инвестиция от над 80 млн. лв., подкрепата ни за българските производители и продуктовата ни линия „Родна стряха“, откриването на над 300 нови, високо платени работни места, реализирания ръст в продажбите и броя на нашите клиенти. Редом с икономическите успехи обаче, Лидл България доказва, че българският бизнес не само може, но и трябва да генерира печалба по отговорен за обществото начин. Затова и първата награда за корпоративна социална отговорност е изключително ценно признание за нас. Разбирането ни за симбиоза между бизнеса и обществото е и благодарение на креативността, принципите и ценностите, които споделяме с нашите над 2300 служители“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на „Лидл България“.

През изминалата 2017 година веригата поставя началото на своята най-голяма социалноотговорна инициатива „Ти и Lidl за по-добър живот“, която отразява стремежа на компанията да допринася за по-пълноценния и качествен живот на хората от различните региони. С помощта на своите клиенти веригата събира фонд в размер на 252 741 лева, с който финансира 31 социалнозначими проекти в следните четири области: образование, околна среда, култура и историческо наследство и здравословен начин на живот.

Изминалата година е белязана и от старта на най-голямата инициатива, насочена към децата – „Lidl за твоето дете“. Като част от нея е и съвместната инициатива с детския научен център Музейко – „Lidl Неделя в Музейко“. Благодарение на нея в продължение на 12 месеца всяка втора неделя от месеца деца и родители могат да посещават центъра на символичната цена от 2 лева. Така необятният свят на науката става още по-достъпен за малки и големи, а доказателство за това е цифрата от близо 19 000 деца и родители, които посещават инициативата в периода март-декември 2017 г. Компанията продължава усилията си и в още една област – грижата за околната среда и биоразнообразието. Доказателство за това са инициативите „Дай шанс на Балканката“ и „Зелена линия Витоша“, които през 2017 година се провеждат за 4-ти и 7-ми пореден път.

За Лидл България

От своето създаване досега Лидл България не спира да доказва и заявява своята социална отговорност и ангажимента си към устойчивото развитие и нашето по-добро утре. Основната цел, която си поставя компанията, е да генерира печалба по устойчив и социалноотговорен начин, в синхрон с природата и хората.

Доказателство за това са и социалноотговорните инициативи на компанията, сред които „Ти и Lidl за по-добър живот“ – най-голямата социалноотговорна инициатива на компанията, „Lidl за твоето дете“ – най-голямата инициатива, насочена към децата, както и инициативите, насочени към опазване на околната среда и биоразнообразието – „Дай шанс на Балканката“ и „Зелена линия Витоша“.

 

Други новини от членове на БФБЛ

1 млн. и 400 хиляди лева за благотворителни каузи и 28 000 часа доброволен труд са дарили служителите на 24 компании

14 февруари 2019

ЧЕЗ България е отличена като най-значим корпоративен партньор на SOS детски селища България

13 февруари 2019

Кока-Кола Хеленик подкрепи талантливи младежи в областта на финансите

18 януари 2019
Всички новини

Новини от БФБЛ

111 корпоративни проекти с кауза се състезават за Наградите за отговорен бизнес 2018

bg/06 февруари 2019

БФБЛ набра 46 000 лв. за каузи в здравеопазването и образованието

bg/31 януари 2019

Зам. министър Таня Михайлова връчи сертификати „Партньор в образованието“

bg/25 януари 2019
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2019 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: