Новини от членовете на БФБЛ

Близо 1900 деца и семейства подкрепи фондация „За Нашите Деца“ през 2017 г.

31 януари 2018
Близо 1900 деца и семейства подкрепи фондация „За Нашите Деца“ през 2017 г.

Близо 1900 деца и семейства се довериха на фондация „За Нашите Деца“ през изминалата 2017 г. Експертите ни работиха с над 1000 деца и семейства в центровете за обществена подкрепа в София и ПловдивЦентъра по приемна грижа и Детската ни къща.  Подкрепихме 708 деца в биологични, осиновителни и разширени семейства, 41 деца настанихме в наши любящи приемни семейства, a 13 бебета посрещнаха първите си месеци в уюта и топлината на Детска къща. Други над 270 настоящи и бъдещи майки и татковци преминаха през групи и курсове за родителски умения.

По проекта ни „Грижа в ранна детска възраст“ подкрепихме над 800 деца, родители и здравни специалисти, като им осигурихме достъп до полезни обучения‍ и дискусионни групи, психологическа помощ, консултации по ранна детска интервенция, рехабилитация.

През 2017 г. фондация „За Нашите Деца“ работи по над 500 случая на превенция на изоставянето на деца. От тях 116  са на деца в риск от изоставяне още в родилното отделение. Спасихме 73 деца благодарение на активното ни сътрудничество със здравните заведения, навременната намеса и подкрепата, която оказахме на родителите.

Освен със семейства, заявили намерение за раздяла със своето новородено дете, експертите ни работиха и с 399 многодетни семейства, семейства, живеещи в бедност, родители с увреждания или зависимости, семейства на новородени с увреждания или здравословен проблем, както и семейства на недоносени бебета. Всички деца останаха в своите семейства. Чрез програмата помогнахме и на 22 деца, настанени в семейства на роднини и близки; 17 деца в осиновителни семейства; 11 деца - жертви на насилие; 51 деца в риск от отпадане от училище; 9 деца с трудно поведение. Върнахме 45 деца в родните им семейства.

Организираните от нас безплатни курсове за родителски умения продължават да се радват на голям интерес от бъдещи и настоящи родители. Все по-популярни са и курсовете и консултациите за първична превенция на раздялата на деца от техните семейства и за кандидат-осиновители – обучихме 86 кандидат-осиновители, проведохме 65 курса и групи за първична превенция.

Подкрепата към биологични, роднински и осиновителни семейства, която фондацията извършва по международно утвърдена методика, се отразява позитивно върху децата, категорично сочат изследванията на качеството на нашите услуги. В резултат на работата на фондация „За Нашите Деца“ при 180 от оценените 206 деца е констатирана положителна промяна, родителите им полагат необходимите грижи за тях и посрещат адекватно нуждите им. Родителите на 26 от децата все още се нуждаят от нас. Работихме усилено за изграждането на емоционална връзка между родителите и техните деца. 171 деца в риск от изоставяне останаха в родните си семейства.

Броят на подкрепените деца и семейства от създаването на фондация "За Нашите Деца" преди 25 години надхвърли 11 000.

Други новини от членове на БФБЛ

10 години Райфайзенбанк прави историите по-добри

16 ноември 2018

Хюлет Пакард Ентърпрайз с официално изявление

02 ноември 2018

Теленор посрещна нови служители по програмата за хора с увреждания Open Mind

01 ноември 2018
Всички новини

Новини от БФБЛ

20 години заедно

bg/07 ноември 2018

20 години БФБЛ

bg/26 октомври 2018

Каузата за по-качествено образование обедини вдъхновяващи личности и бизнес лидери

bg/17 октомври 2018
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2018 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: