Новини от членовете на БФБЛ

Рудник „Челопеч“ домакин на високопоставена българо-канадска визита

09 октомври 2017
Рудник „Челопеч“ домакин на високопоставена българо-канадска визита

Българо-канадска делегация на посещение в един от най-модерните рудници в света

На 6 октомври представители на  Народното събрание, техни  колеги от Канадско-европейската парламентарна асоциация, представители на посолството на Канада, на българското Министерство на енергетиката и кметове посетиха златно-медния рудник „Челопеч“. Посещението цели да задълбочи двустранните взаимоотношения между страните и националните парламенти.

Рудник „Челопеч“ се разработва от канадската минна компания „Дънди Прешъс Металс” и е сред най-модерните рудници в света в технологично отношение. Канада е ценен международен партньор и единадесетият най-голям бизнес партньор на България извън Европейския съюз.

В навечерието на председателството на Европейския съюз, смесената парламентарна група имаше възможност да се запознае с дейността на рудника като един от най-успешните примери на канадско-българските бизнес взаимоотношения.

Дънди Прешъс Металс е сред компаниите със значителен принос към местната и националната икономика. От началото на дейността си в България през 2004 г. до днес тя  е инвестирала над 800 милиона лева в модернизация на производството в рудника и обогатителната фабрика, в здравето и безопасността, както и за опазване на околната среда. В резултат на тези инвестиции, комбинирани с  надградените умения и знания на персонала, в края на 2016 г. рудник „Челопеч“ беше избран за лидер в областта на технологиите от международното минно списание Mining Magazine. Дружеството има и редица други награди, които са признание за насърчаването на многообразието в работата и прогресивните практики на управление.

По време на визитата канадските и българските гости имаха възможност да видят не само подобренията на територията на предприятието, но и да посетят селищата Челопеч и Чавдар, където компанията е направила значителни инвестиции в модерна инфраструктура и подобрени условия за живот. В срещите си с кметовете на двете общини депутатите се запознаха по-отблизо с предизвикателствата пред местното самоуправление.

В края на посещението делегацията изрази положителните си впечатления както от модерното лице на българския рудодобив – рудник „Челопеч“, така и от благоприятните условия, които дружеството създава съвместно с общините за хората от Средногорието.

 

Други новини от членове на БФБЛ

Кордеел България обявен за Строител на годината 2017

23 юли 2018

Бъдещето на човешките ресурси

20 юли 2018

Лидл България – любим работодател на 2018

20 юли 2018
Всички новини

Новини от БФБЛ

Могат ли биотехнологиите да генерират 10% от БВП на България?

bg/07 август 2018

И победителите са ...

bg/09 юли 2018

Предизвикателството Олимпиада на бизнес лидерите

bg/09 юли 2018
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2018 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: