Новини от членовете на БФБЛ

Рудник „Челопеч“ домакин на високопоставена българо-канадска визита

09 октомври 2017
Рудник „Челопеч“ домакин на високопоставена българо-канадска визита

Българо-канадска делегация на посещение в един от най-модерните рудници в света

На 6 октомври представители на  Народното събрание, техни  колеги от Канадско-европейската парламентарна асоциация, представители на посолството на Канада, на българското Министерство на енергетиката и кметове посетиха златно-медния рудник „Челопеч“. Посещението цели да задълбочи двустранните взаимоотношения между страните и националните парламенти.

Рудник „Челопеч“ се разработва от канадската минна компания „Дънди Прешъс Металс” и е сред най-модерните рудници в света в технологично отношение. Канада е ценен международен партньор и единадесетият най-голям бизнес партньор на България извън Европейския съюз.

В навечерието на председателството на Европейския съюз, смесената парламентарна група имаше възможност да се запознае с дейността на рудника като един от най-успешните примери на канадско-българските бизнес взаимоотношения.

Дънди Прешъс Металс е сред компаниите със значителен принос към местната и националната икономика. От началото на дейността си в България през 2004 г. до днес тя  е инвестирала над 800 милиона лева в модернизация на производството в рудника и обогатителната фабрика, в здравето и безопасността, както и за опазване на околната среда. В резултат на тези инвестиции, комбинирани с  надградените умения и знания на персонала, в края на 2016 г. рудник „Челопеч“ беше избран за лидер в областта на технологиите от международното минно списание Mining Magazine. Дружеството има и редица други награди, които са признание за насърчаването на многообразието в работата и прогресивните практики на управление.

По време на визитата канадските и българските гости имаха възможност да видят не само подобренията на територията на предприятието, но и да посетят селищата Челопеч и Чавдар, където компанията е направила значителни инвестиции в модерна инфраструктура и подобрени условия за живот. В срещите си с кметовете на двете общини депутатите се запознаха по-отблизо с предизвикателствата пред местното самоуправление.

В края на посещението делегацията изрази положителните си впечатления както от модерното лице на българския рудодобив – рудник „Челопеч“, така и от благоприятните условия, които дружеството създава съвместно с общините за хората от Средногорието.

 

Други новини от членове на БФБЛ

BILLA представя втория си Доклад по корпоративна отговорност

17 октомври 2017

Актавис – компания на Тева с приза „Социална отговорност и човешки ресурси 2017“ в National Medical Awards 2017

13 октомври 2017

„Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД е сред спонсорите на „Вечер на добродетелите 2017“

12 октомври 2017
Всички новини

Новини от БФБЛ

Два дни до най-голямото благотворително събитие на фондация „За Нашите Деца“ – Вечер на добродетелите 2017

bg/20 октомври 2017

Борисов: България е пример за останалите държави

bg/17 октомври 2017

Фестивалът на способностите – успехи и надежди в един ден

bg/13 октомври 2017
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2017 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: