Новини от членовете на БФБЛ

„Ти и Лидл за по-добър живот“ ще подкрепи 31 проекта

03 октомври 2017
„Ти и Лидл за по-добър живот“ ще подкрепи 31 проекта

Общо 31 проекта ще подкрепи най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Лидл за по-добър живот“. Кампанията „Ти и Лидл за по-добър живот“ има за цел да подкрепи социално значими проекти в цялата страна в следните четири области – образование, околна среда, култура и историческо наследство и здравословен начин на живот. Инициативата отразява стремежа на компанията да допринася за по-пълноценния и качествен живот на хората от различните региони. Тя се реализира с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи" и Български дарителски форум.

Проектите, които ще бъдат подкрепени, ще се реализират в рамките на една година – от ноември 2017 г. до ноември 2018 г., а всеки от тях ще получи максимално финансиране до 10 000 лв. Одобрени проекти са от 18 различни населени места в 14 области на страната. Най-много проекти ще бъдат подкрепени в София (7), следвани от Стара Згаора (4), Пловдив (3), Плевен (3) и Ловеч (3). Най-голям брой проекти, които ще получат подкрепа, са в сферата на образованието (16), следвани от инициативи от областите здравословен начин на живот (7), околна среда (6) и култура (2). Пълен списък с одобрените кандидати вижте в списъка по-долу. Предстои подписване на договори с одобрените кандидати и официално връчване на чековете по време на специално медийно събитие.

Всички проекти са избрани след етап на кандидатстване, в който бяха получени 425 предложения от 143 населени места в цялата страна. По-голямата част от изпратените проекти дойдоха от София – 137 проекта, следвани от Варна (24), Пловдив (17), Стара Загора (15) и Русе (12).

Най-много проекти в инициативата бяха получени от сдружения – 46,8% от броя на всички кандидатури. На следващо място се подреждат читалища – 19,8% и фондации – 16,2%, следвани от училищни настоятелства – 10,8%, спортни клубове и федерации – 3,5% и други – 2,8 %.

Всички получени 425 кандидатури бяха оценени на три етапа. В първия етап проектите преминаха оценка по административен критерий, състоящ се в проверка на тяхната техническа обезпеченост и наличност на цялата изисквана документация. Проектите, които отговаряха на административния критерий, преминаха в следващите два етапа на оценяване – оценка от експертно жури и от служителите на Лидл България.

„Ти и Lidl за по-добър живот“ е най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България. Тя има за цел да подкрепи социално значими проекти в цялата страна и отразява стремежа на компанията да допринася за по-пълноценния и качествен живот на хората от различните региони. В периода 1 май – 25 юни 2017 г. Лидл България отделяше по 3 ст. от всеки касов бон. Благодарение на клиентите на веригата бяха събрани 252 741 лв., които ще бъдат разпределени сред стойностни проекти и идеи в областите образование, околна среда, култура и историческо наследство и здравословен начин на живот.

Други новини от членове на БФБЛ

Кордеел България обявен за Строител на годината 2017

23 юли 2018

Бъдещето на човешките ресурси

20 юли 2018

Лидл България – любим работодател на 2018

20 юли 2018
Всички новини

Новини от БФБЛ

Могат ли биотехнологиите да генерират 10% от БВП на България?

bg/07 август 2018

И победителите са ...

bg/09 юли 2018

Предизвикателството Олимпиада на бизнес лидерите

bg/09 юли 2018
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2018 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: