Членове

И АЗ МОГА


уебстраница

И АЗ МОГА

И АЗ МОГА / I CAN TOO е интернационална организация за подпомагане на деца със специални нужди.

Фондацията е създадена през 2006 година като частна инициативa от Нели Радева. През 2012 г. I CAN TOO е регистрирана в САЩ като 501(c)(3) неправителствена организация.

И АЗ МОГА запознава обществото с проблемите на деца със специални нужди и техните семейства, като създава социални инициативи и събития през цялата година. I CAN TOO съществува изцяло на благотворителен принцип, получавайки безвъзмездната подкрепа на партньори от различни сфери на изкуството, спорта, бизнеса, медиите, както и подкрепата на правителствени и неправителствени организации.

Идеята на И АЗ МОГА е, че всеки помага с това, което МОЖЕ най-добре. На този принцип през 2008 г. I CAN TOO създава терапевтичен Център за деца с увреждания в София, реализиран за пет месеца изцяло с нефинансови дарения. В него се рехабилитират 370 деца на месец.

И АЗ МОГА помага на над 650 деца със специални нужди и техните семейства и подкрепя два съществуващи терапевтични центъра за тези деца, като насочва дарители към тях.

През 2015 година I CAN TOO откри Център за деца с аутизъм “И НИЕ МОЖЕМ / WE CAN TOO” в Пловдив. Проектът се реализира благодарение подкрепата на много фирми, частни лица и доброволци. Това е първият по рода си център в България, в който се създава благотворителен фонд за подпомагане на терапията на деца, чиито семейства са с ограничени финансови възможности.

Над 300 интернационални известни личности са лица на И АЗ МОГА и популяризират мисията на организацията по света.

www.icantoo.eu

www.icantoo.us

www.facebook.com/icantoofoundation