Новини на БФБЛ

12-и Годишeн благотворителен бал на БФБЛ

08 януари 2020
12-и Годишeн благотворителен бал на БФБЛ

Каузите, с които се ангажират гостите на събитието, са здравеопазване и образование

В началото на всяка година Българският форум на бизнес лидерите организира своя Благотворителен бал, който събира на едно място представители на най-големите и успешни компании у нас в името на благородна мисия. Инициативата е учредена през 2008 г., за да отбележи 10-годишнината от създаването на Форума – общността на отговорния бизнес. Тази година Балът се провежда за 12-и пореден път и ще се състои на 4 февруари 2020 г. в х-л „Балкан“. Партньори на събитието са М3 Комюникейшънс Груп и Галерия "Лоранъ".

Досега с помощта на своите щедри дарители Форумът предостави общо близо 350 000 лева на проекти в областта на здравеопазването и образованието – две от най-важните сфери на общественото развитие. В продължение на няколко години Благотворителният бал на организацията подпомагаше семейства в неравностойно положение чрез финансиране на техните ин витро процедури. Друга дългогодишна кауза на събитието е превенцията на рака на гърдата чрез навременни профилактични прегледи и съвременна апаратура. През годините Балът е подкрепял също инициативи за предотвратяване на изоставянето на новородени, осигуряване на съвременна грижа за деца с различни потребности, стипендии за талантливи ученици и студенти и др.

За да осигури последователност на своите усилия в полза на проекти от значимост за обществото, през 2020 г. Балът на БФБЛ отново набира средства за двете инициативи, подкрепени миналата година, а именно:

-        мащабната скринингова програма за превенция на рака на гърдата чрез профилактични прегледи, осъществявана от Столична община под патронажа на кмета Йорданка Фандъкова. В нея всяка година се включват над 10 софийски болници, които осигуряват безплатни прегледи, а в случай на нужда - и необходимото навременно лечение на болестта. БФБЛ е дългогодишен партньор на инициативата;

-        второто издание на новаторската „Мениджърска академия за училищни директори“ на сдружение „Образование България 2030“. Пилотното издание на инициативата през 2019 г. се оказа успешно – под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и с финансовата помощ на БФБЛ 24 ръководители на училища преминаха серия от обучения по управленски умения, водени от бизнес лидери от глобални компании.

Средствата в полза на двете каузи се набират чрез спонсорство, билети за участие и най-вече чрез благотворителния търг и томбола, провеждани по време на Бала. В аукциона участват произведения на изкуството, ваучери за забавления, предмети с колекционерска стойност и много други, предоставени безвъзмездно от компании-членове и съмишленици на Форума. В каталога с атрактивни предмети вече има рисунка на Владимир Димитров – Майстора, портрети на популярни актьори, нощувки в първокласни хотели и т.н. (списъкът се актуализира постоянно). Ако желаете да дарите предмет за търга, моля, свържете се с нас.

С участието си в Бала гостите имат възможността да обменят идеи и опит с колегите си от деловите среди, както и да дадат своя принос към каузите. За да заявите присъствие е необходимо да се регистрирате. Моля, имайте предвид, че местата са ограничени.

За подробности и актуална информация ни следвайте в социалните мрежи с хаштаг #bblfcharityball2020.

Още новини от БФБЛ

Срокът за кандидатстване в Наградите за отговорен бизнес 2019 удължен до 31 януари

14 януари 2020

Подаването на кандидатури – въпроси и отговори

07 януари 2020

Пет причини да дадете добър пример за КСО

03 януари 2020
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

1400 деца и семейства се довериха на фондация „За Нашите Деца“ през изминалата година

bg/15 януари 2020

През 2019 г. BILLA дари 57 783 лв. в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми

bg/10 януари 2020

Общественият борд на TELUS International Bulgaria отново подкрепя граждански организации

bg/06 декември 2019
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2020 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: