Новини на БФБЛ

12-и Годишeн благотворителен бал на БФБЛ

03 февруари 2020
12-и Годишeн благотворителен бал на БФБЛ

Каузите, с които се ангажират гостите на събитието, са здравеопазване и образование

В началото на всяка година Българският форум на бизнес лидерите организира своя Благотворителен бал, който събира на едно място представители на най-големите и успешни компании у нас в името на благородна мисия. Инициативата е учредена през 2008 г., за да отбележи 10-годишнината от създаването на Форума – общността на отговорния бизнес. Тази година Балът се провежда за 12-и пореден път и ще се състои на 4 февруари 2020 г. в х-л „Балкан“. Партньори на събитието са М3 Комюникейшънс Груп и Галерия "Лоранъ".

Досега с помощта на своите щедри дарители Форумът предостави общо близо 350 000 лева на проекти в областта на здравеопазването и образованието – две от най-важните сфери на общественото развитие. В продължение на няколко години Благотворителният бал на организацията подпомагаше семейства в неравностойно положение чрез финансиране на техните ин витро процедури. Друга дългогодишна кауза на събитието е превенцията на рака на гърдата чрез навременни профилактични прегледи и съвременна апаратура. През годините Балът е подкрепял също инициативи за предотвратяване на изоставянето на новородени, осигуряване на съвременна грижа за деца с различни потребности, стипендии за талантливи ученици и студенти и др.

За да осигури последователност на своите усилия в полза на проекти от значимост за обществото, през 2020 г. Балът на БФБЛ отново набира средства за двете инициативи, подкрепени миналата година, а именно:

-        мащабната скринингова програма за превенция на рака на гърдата чрез профилактични прегледи, осъществявана от Столична община под патронажа на кмета Йорданка Фандъкова. В нея всяка година се включват над 10 софийски болници, които осигуряват безплатни прегледи, а в случай на нужда - и необходимото навременно лечение на болестта. БФБЛ е дългогодишен партньор на инициативата;

-        второто издание на новаторската „Мениджърска академия за училищни директори“ на сдружение „Образование България 2030“. Пилотното издание на инициативата през 2019 г., което се проведе под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и с финансовата помощ на БФБЛ, премина изключително успешно. В рамките на 10 месеца 24 ръководители на училища преминаха процес на подбор, оценка на нуждите и серия от обучения, водени от бизнес лидери от глобални компании. Така директорите развиват уменията си за управление с успешни практики и инструменти от бизнеса.

Средствата в полза на двете каузи се набират чрез спонсорство, билети за участие и най-вече чрез благотворителния търг и томбола, провеждани по време на Бала. В аукциона участват произведения на изкуството, ваучери за забавления, предмети с колекционерска стойност и много други, предоставени безвъзмездно от компании-членове и съмишленици на Форума. В каталога с атрактивни предмети вече има работи на знаменити художници като Владимир Димитров – Майстора, Лика Янко, Илия Петров, Маргарита Милиджийска, посещение в иновационния център за изкуствен интелект на IBM в Мюнхенуикенди в луксозни хотели, ваучери за забавления, колекционерски предмети, оригинални подаръци, предоставени от чуждестранни посолства, и много други (списъкът се актуализира постоянно). Ако желаете да дарите предмет за търга, моля, свържете се с нас.

С участието си в Бала гостите имат възможността да обменят идеи и опит с колегите си от деловите среди, както и да дадат своя принос към каузите. За да заявите присъствие е необходимо да се регистрирате. Моля, имайте предвид, че местата са ограничени.

За подробности и актуална информация ни следвайте в социалните мрежи с хаштаг #bblfcharityball2020.

Дарители на благотворителния търг и томбола тази година са: Адвокатско дружество „Гугушев и партньори“, Адвокатско дружество „Станков, Тодоров, Хинков & Спасов”, Бенефит Системс България, Винекс Преслав, Галерия „Лоранъ“, Галя Йотова – фотограф, Гранд Хотел София, Грийн Лайф СКИ и СПА Ризорт Банско, Делойт, Ева Майделчлен на ЕП, Златарна Целье, Катаржина Естейт, „Кемпински Хотел Гранд Арена Банско”, Лариса Илиева – художник, Максим Бехар – главен изпълнителен директор на M3 Communications Group, Inc., Нескафе Долче Густо, НМ Дженомикс, нотариус Весела Ивчева, Посолство на Албания, Посолство на Алжир, Посолство на Израел, Посолство на Китай, Посолство на Унгария, Посолство на Финландия, РИУ Правец Ризорт, Социални работилници „КаритАрт“, Фондация „Арт проджектс“, Хилтън София, Шел България, DHL

Още новини от БФБЛ

Алманах на успешните бизнес казуси в България 2020

13 февруари 2020

108 корпоративни проекта с кауза в Наградите за отговорен бизнес 2019

11 февруари 2020

Общността на отговорния бизнес подкрепи каузи в образованието и здравеопазването

05 февруари 2020
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

23 компании с Годишен знак за дарителство от работното място за 2019-а

bg/14 февруари 2020

Теленор отбелязва Деня за безопасен интернет с образователни видеа и кампания против онлайн тормоза

bg/11 февруари 2020

BILLA събра и дари над 21 тона храни за нуждаещи се българи през 2019 г.

bg/10 февруари 2020
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2020 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: