Новини на БФБЛ

Възможностите за регионално сътрудничество в търговията – акцент на Investor Finance Forum

13 ноември 2019
Възможностите за регионално сътрудничество в търговията – акцент на Investor Finance Forum

На 29 ноември форумът ще събере в София доказани експерти от Централна и Източна Европа, а компаниите-членове на БФБЛ ползват 15% отстъпка

Перспективите и възможностите за сътрудничество между регионалните капиталови пазари ще са във фокуса на предстоящия Investor Finance Forum. Осмото издание на единствената специализирана конференция за индивидуални и институционални инвеститори в България и региона тази година ще се проведе на 29 ноември в Интер Експо Център, София. Последните промени във финансовите регулации и тенденциите в социално отговорното инвестиране също ще бъдат основни акценти на събитието, организирано от Investor.bg. Като партньор на събитието БФБЛ предлага на представители на своите компании-членове ползват 15% отстъпка с промокод bblf19.

Специални участници във форума са признати експерти от различни области, които ще търсят отговори на всички важни въпроси около възможностите за инвестиции.

Начало на конференцията ще дадат Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор, и Маню Моравенов, изпълнителен директор на Българската фондова борса.

Перспективите пред търговията с деривати ще бъдат основна тема в дискусия, посветена на регионалните капиталови пазари. Каква е ролята на Централния клирингов контрагент и кой е успешният модел за трансгранична търговия в Централна и Източна Европа ще коментират Кристиан Агалопол, директор „Ценни книжа“ за региона в Citi, и други представители на фондовите борси. Акцент ще бъде поставен и върху предстоящото стартиране на Пазара за растеж на МСП BEAM – специален пазар, организиран от Българска фондова борса (БФБ), който дава възможност за финансиране на дейността на малките и средни компании в България.

Последните регулации и последствията от тях върху търговията на финансовите пазари ще бъдат засегнати в презентация на Kомисията за финансов надзор, чиито представители също ще се включат във форума.

За първи път в рамките на Investor Finance Forum ще бъде поставена и темата за социалноотговорното инвестиране (Environmental, Social and Corporate Governance – ESG). Практиките, тенденциите и правилата за вземане на инвестиционни решения съобразно устойчивите финанси ще представят Юлия Софронова и Анна Георгиева от Principles for Responsible Investment.

Професионалните трейдъри Али Персембе и Алекс Герчик ще разкрият кои са характеристиките и уменията, които трябва да притежават трейдърите, за да бъдат успешни на финансовите пазари. По време на дискусията ще бъдат обсъдени техники от практическата психология, които помагат за управлението на риска и по-доброто представяне на инвеститорите.

В рамките на Investor Finance Forum ще бъдат обявени и резултатите от Класацията на българските фондове за 2019 г. на Investor.bg.

Освен конференцията, Investor Finance Forum включва още няколко събития. Investor Day среща институционални инвеститори и представители на капиталовите пазари в страната с публични компании от региона. По време на Traders Day & Seminars се провеждат семинари, свързани с иновациите и развитието на финансовата индустрия. На изложението Investor Finance Expo ключови компании ще представят своите платформи за търговия и финансови продукти.

Детайли за програмата и лекторите ще откриете на Investor.bg и http://financeforum.investor.bg/.

Генерален партньор на Investor Finance Forum е Vaha Trade. Основни партньори: Point Nine, Fibank,  Amundi, Фонд на фондовете. Технологичен партньор: MetaQuotes. Събитието се провежда с подкрепата на Philip Morris Bulgaria EOOD, Wamo, A1, Ebury, Software Group, Allianz, Доверие, Medical Dent. Институционални партньори: Българска фондова борса, Български форум на бизнес лидерите. Медийни партньори: Dnes.bg, Bloomberg TV Bulgaria.

Още новини от БФБЛ

Завърши първият випуск от директори в „Мениджърска академия за училищни директори”

24 януари 2020

Срокът за кандидатстване в Наградите за отговорен бизнес 2019 удължен до 31 януари

14 януари 2020

12-и Годишeн благотворителен бал на БФБЛ

08 януари 2020
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

1400 деца и семейства се довериха на фондация „За Нашите Деца“ през изминалата година

bg/15 януари 2020

През 2019 г. BILLA дари 57 783 лв. в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми

bg/10 януари 2020

Общественият борд на TELUS International Bulgaria отново подкрепя граждански организации

bg/06 декември 2019
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2020 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: