Новини на БФБЛ

Как работи разумното приспособяване за хората с увреждания

18 октомври 2019
Как работи разумното приспособяване за хората с увреждания

БФБЛ представи проекта си за Харта за разнообразието в България на семинар за подходяща работна среда за хората с увреждания

БФБЛ бе партньор на семинара „Дискриминация на работното място: Как да въведем подходяща работна среда в практиката“, организиран от Европейската комисия на 18 октомври 2019 г. в х-л „ИнтерКонтинентал“. Събитието предизвика сериозен интерес сред работодателите - желаещите да присъстват бяха повече от местата в залата.

Събитието събра представители на институциите и на отговорните компании, за да обсъдят дългосрочни политики и конкретни стъпки, които осигуряват подходяща работна среда за хората с увреждания.

Андриана Сукова, заместник-генерален директор на генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“ към Европейската комисия, и Васил Долапчиев, председател на Съюза на слепите в България и член на Европейския форум на хората с увреждания дадоха старт на събитието. Интерес предизвика и програмната реч на Рик Уилямс, консултант на хората с увреждания.

Специален гост на откриването бе Ираван Хира, заместник-председател на БФБЛ, който представи проекта за Харта за многообразието в България – съвместна инициатива на Форума и Центъра за изследване на демокрацията.

„Премахването на дискриминацията и подкрепата за разнообразна работна сила е съществен елемент от отговорното поведение на частния сектор. Проектът има за цел да насърчи управлението на многообразието в България чрез изработването и прилагането на Харта на многообразието. Стремежът ни е да създадем платформа за компаниите, които развиват активни политики по приобщаване на различни социални групи в професионалната среда, и да дадем възможност за обмяна на добри практики“, подчерта Ираван Хира.

Във втората, практическа част на семинара, работодателите имаха възможност да представят свои успешни истории – програми за наемане и задържане на хората с увреждания, да обменят своя опит, трудности и добри практики. Дискусията между представители на бизнеса, неправителствения сектор и профсъюзите бе модерирана от Камелия Славейкова – член на УС на БФБЛ. В нея активно участие взеха представители на компании-членове на БФБЛ като A1, Хилтън София, УниКредит Булбанк, АG Capital, Райфайзенбанк, Шел, Лидл, а също и VMware, SAP, БГ Асист и много други.

Семинарът е част от европейска кампания за борба срещу дискриминацията на работното място, а най-успешните примери за разумно приспособяване в професионална среда ще бъдат публикувани в специален европейски наръчник, който ще бъде разпространен в края на кампанията.

Още новини от БФБЛ

Възможностите за регионално сътрудничество в търговията – акцент на Investor Finance Forum

13 ноември 2019

Вижте новите лидери!

05 ноември 2019

Левон Хампарцумян със звание „Следовник на народните будители“

02 ноември 2019
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

Теленор продължава с обучения по дигитална безопасност за родители

bg/14 ноември 2019

Теленор продължава с обучения по дигитална безопасност за родители

bg/14 ноември 2019

Лидл България и Асоциация „Родители“ стартират инициатива за здравословно и балансирано хранене на децата в училище

bg/14 ноември 2019
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2019 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: