Новини на БФБЛ

Водещи международни компании обучават училищни директори на мениджърски умения

03 септември 2019
Водещи международни компании обучават училищни директори на мениджърски умения

24 училищни директори от София и София област бяха обучени от големи международни компании как да управляват екипите си. Първото издание на „Мениджърска академия за училищни директори“ беше организирано от сдружение „Образование България 2030“ и Българския форум на бизнес лидерите.

Академията се проведе в края на август с партньорството и домакинството на две от най-големите международни фирми в България – Хюлет Пакард Ентърпрайз и Кока-Кола ХБК България. Професионалисти на мениджърски позиции от двете компании споделиха опит и добри практики с директорите. Комуникация в екипа, управление на времето и задачите и разрешаване на конфликти бяха само част от темите, през които преминаха участниците.

Това е един от първите опити в България, в които експерти от бизнеса обучават училищни директори как да управляват екипите си. Целта е да се разбере дали практиката бизнесът да обучава училищни директори е успешна, за да бъде предложена като мярка, която държавата или бизнесът биха могли да подкрепят по-мащабно в бъдеще.

Академията ще продължи и в следващите месеци с още срещи между училищните директори и бизнеса. Тяхната цел е да се подпомогнат ръководителите на училища да приложат добрите практики в училище и да се оцени дали инструментите, които бизнесът използва, са полезни и за директорите в дългосрочен план.

„Мениджърска академия за училищни директори“ се финансира от БФБЛ и е под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

 

За сдружение „Образование България 2030“

Образование България 2030 е сдружение с нестопанска цел в обществена полза. Обединяваме организации от гражданския, частния и публичния сектор за обща и дългосрочна визия за качествено образование в България до 2030 г. За целта ежегодно проследяваме резултатите от образователните политики, информираме обществото за ключови тенденции в образованието и се застъпваме за промени на политиките в сферата.

Още новини от БФБЛ

Старт на Наградите за отговорен бизнес 2019

05 декември 2019

Нови компании в общността на Българския форум на бизнес лидерите

03 декември 2019

БДФ награди най-големите корпоративни дарители за 2018 г.

22 ноември 2019
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

Петя Димитрова от Пощенска банка с награда от „Банкер на годината“

bg/04 декември 2019

Меню с кауза в „Хилтън“ София

bg/28 ноември 2019

Стопанска академия „Д. А. Ценов” засвидетелства признанието си към корпоративното дарителство в България

bg/26 ноември 2019
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2019 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: