Новини на БФБЛ

Ателие по биотехнологии 2.0 – международен форум без аналог в българската технологична действителност

28 август 2019
Ателие по биотехнологии 2.0 – международен форум без аналог в българската технологична действителност

Biotech Atelier 2.0 - единственото по рода си събитие в сферата на биотехнологиите в България - събира на едно място водещи български и чуждестранни експерти с познания и опит в областта на лекарствени продукти за модерни терапии (ATMPs), изкуствен интелект и машинно обучение в медицината (AI and machine learning in medicine), проекта MEGA, персонализирана медицина, биомаркери и биобанкиране, данни от медицинската практика (RWD/ RWE), клинични проучвания, пациентско застъпничество, достъп до финансиране и много, много други

След огромния успех и безпрецедентния интерес към пилотното издание на проекта BIOTECH ATELIER ще се проведе за втора поредна година с още по-впечатляваща програма и лектори. Събитието ще се състои на 25 септември 2019 г. в Иновационен форум „Джон Атанасов“ в „София Тех Парк“.

БФБЛ отново е партньор на инициативата, като компаниите-членове на Форума ползват 20% отстъпка от цената на билета с промокод BIO20SILVER.

Целта на инициативата, организирана от Прескрипция и Българската асоциация за персонализирана медицина (БАПЕМЕД), е да събере отново на едно място водещи български и международни експерти в сферата на иновациите и предприемачеството, катализирайки процеса на растеж и развитие на българската биотехнологична екосистема. Основателите и идеолозите на BIOTECH ATLIER са убедени в потенциала на науките за живота (life sciences) и биотехнологиите и смятат, че ключът за успешното развитие в тази среда е в международното сътрудничество и колаборацията между наука и индустрия, които имат възможност за директен диалог по ключови теми и проблеми в деня на събитието. Идеята е Ателието да се превърне в ежегодно събитие и да се разширят максимално обхвата и отзвука от него, както на локално, така и на международно ниво.

В конференцията ще вземат участие водещи учени, предприемачи, бизнес лидери, визионери, футуристи, инвеститори, професионалисти и експерти, работещи активно в областта на биотехнологиите.

Миналата година по време на първото по рода си Ателие по биотехнологии в България събрахме 220+ участника от 15 държави от целия свят. Дискутирахме над 10 часа по 13 различни теми с 29 лектора и представители на 82 компании. Посрещнахме 5+ генерални директори; 30+ изпълнителни директори и управители; 20+ членове на управителни съвети; 20+ професионалисти в сферата на продажбите, маркетинга и бизнес развитието; 30+ консултанти и анализатори; 10+ проектни ръководители; 10+ професионалисти в сферата на човешките ресурси; 10+ представители на регулаторни органи и 50+ университетски преподаватели и студенти.

Фокусът на тазгодишното BIOTECH ATELIER 2.0 е върху лекарствени продукти за модерни терапии (ATMPs), изкуствен интелект и машинно обучение в медицината (AI and machine learning in medicine), проекта MEGA (Million European Genome Alliance).

В допълнение, ключовите теми ще са свързани с персонализирана медицина, биомаркери и съпътстваща диагностика, „големи данни“ от употребата на лекарства (RWD/ RWE), биобанкиране, ангажираност на пациента и поставянето му в центъра на здравната грижа и система, пациентско застъпничество, клинични проучвания, международно партньорство и проекти, възможности за финансиране и много, много други. Организаторите и участниците ще търсят и мост за сътрудничество с експерти от сферата на информационните технологии, следвайки водещите международни тенденции.

Специалистите в заключителната сесия на Ателието ще обменят идеи, опит и предложения в дискусия, целяща да даде отговор на фундаменталния за събитието въпрос, а именно „Възможно ли е биотехнологиите да формират 10% от брутния вътрешен продукт на България?“.

Участниците в Ателието ще имат уникалната възможност да срещнат събрани на едно място забележителни лектори, от които да почерпят познания и опит и с които да водят дискусия в сферите на експертизата им.

През тази година Биотех ателието има и две сателитни събития – за интелектуална собственост и технологичен трансфер на 24 септември (организирано съвместно с британското посолство) и за компютърна валидация в GMP регулативния стандарт (организирано от Фармалекс България и Българската асоциация на квалифицираните лица) на 2 и 3 октомври.

Същественият интерес към Биотех Ателието през 2019 година рефлектира в сериозния пакет спонсори, потвърдили до момента – фармацевтичните представителства на Pfizer, Novartis, Astellas, Amgen, Roche, MSD в България, Фармалекс България, SGP Biodynamics, NM Genomix. В процес на договаряне са още няколко потенциални спонсора.

Заповядайте и станете част от това амбициозно и  мащабно събитие с потенциал за растеж, посветено на биотехнологиите, на иновациите в тази област, както и на стимулирането на биотехнологичната индустрия в страната.

За актуална информация, моля, посетете: https://biotech-atelier.com/

Още новини от БФБЛ

Алманах на успешните бизнес казуси в България 2020

13 февруари 2020

108 корпоративни проекта с кауза в Наградите за отговорен бизнес 2019

11 февруари 2020

Общността на отговорния бизнес подкрепи каузи в образованието и здравеопазването

05 февруари 2020
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

23 компании с Годишен знак за дарителство от работното място за 2019-а

bg/14 февруари 2020

Теленор отбелязва Деня за безопасен интернет с образователни видеа и кампания против онлайн тормоза

bg/11 февруари 2020

BILLA събра и дари над 21 тона храни за нуждаещи се българи през 2019 г.

bg/10 февруари 2020
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2020 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: