Новини на БФБЛ

Първа среща на участниците в “Мениджърска академия за училищни директори”

28 юни 2019
Първа среща на участниците в “Мениджърска академия за училищни директори”

На 27 юни официално стартира “Мениджърска академия за училищни директори”. 25-те участници в програмата - директори на училища в София-град и София-област - се събраха на опознавателна среща в Международния център на UniCredit Bulbank.

Академията се организира от Образование България 2030 с подкрепата на Българския форум на бизнес лидерите и под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Теодора Петкова, главен изпълнителен директор на UniCredit Bulbank, приветства участниците в Академията и отбеляза, че сред основните приоритети на банката е инвестицията в образование. Тя изтъкна подкрепата към конкретни инициативи, свързани с развитие на финансова грамотност у младите хора - важно умение за успех в 21-ви век.

Изпълнителният директор на Българския форум на бизнес лидерите Георги Руйчев представи пътя на реализация на Академията - от обсъждането на идеята и представяне пред Управителния съвет на БФБЛ до набирането на средства за каузата по време на Годишния благотворителен бал на организацията. Той отбеляза, че по примера на много други значими каузи, които БФБЛ е подкрепял през годините, това е възможност да се покаже и развие работещ модел, който впоследствие да бъде разпознат и на институционално ниво и да добие още по-голям мащаб.

Златка Димитрова, координатор на мрежата Образование България 2030, представи мисията и стратегическите цели на организацията в сферите на дейностите мониторинг, информиране и застъпничество.

Александра Мирчева, проектен мениджър на Академията, представи следващите стъпки, които очакват участниците - двудневно обучение с бизнес лидери от водещи компании в сферата на управление на ефективни екипи, както и срещи за подкрепа в приложение на наученото в училищната среда.

Следете информация за Академията на сайта на Образование България 2030, както и във Facebook и LinkedIn страницата на сдружението.

Още новини от БФБЛ

Възможностите за регионално сътрудничество в търговията – акцент на Investor Finance Forum

13 ноември 2019

Вижте новите лидери!

05 ноември 2019

Левон Хампарцумян със звание „Следовник на народните будители“

02 ноември 2019
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

Теленор продължава с обучения по дигитална безопасност за родители

bg/14 ноември 2019

Теленор продължава с обучения по дигитална безопасност за родители

bg/14 ноември 2019

Лидл България и Асоциация „Родители“ стартират инициатива за здравословно и балансирано хранене на децата в училище

bg/14 ноември 2019
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2019 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: