Новини на БФБЛ

Конференция „Многообразие и включване на пазара на труда“ на 13 юни

07 юни 2019
Конференция „Многообразие и включване на пазара на труда“ на 13 юни

БФБЛ е партньор на финалното събитие на програма „Мост към бизнеса“

Събитието „Многообразие и включване на пазара на труда“ ще представи резултатите от проекта „Мост към бизнеса“, заключения и препоръки към политиките за заетост на публичните институции и частните компании, както и данни за факторите, които благоприятстват или усложняват участието на младежите на пазара на труда – мобилност, мотивация, семейно положение, обществени нагласи, образователни постижения и др. Заедно с панелистите и гостите ще обсъдим възможностите за развитие на ефективни политики за пазара на труда и многообразието в работна среда.

Събитието ще бъде открито от Томислав Дончев – вицепремиер на Република България, Доминик Бе – ГД „Заетост, социални въпроси и включване“ към Европейската комисия, Мая Манолова – национален омбудсман, и Георги Стойчев – изпълнителен директор на Институт „Отворено общество – София“. В панелите за дискусии представяния ще направят Боян Захариев от Институт „Отворено общество – София“ – водещ изследовател по проекта, Димитър Димитров от Институт „Отворено общество – София“ – мениджър на проекта, заместник-министрите Зорница Русинова (МТСП) и Деница Сачева (МОН), както и представители на Българския форум на бизнес лидерите, Българската асоциация за управление на хора, EY България и редица други български и международни компании.

Специален гост ще бъде Ан Дашанел от френската Харта на многообразието, която ще разкаже за работата на хартата като една от водещите в Европа с над 3800 членуващи организации, за ползите от приоритизирането на темата „многообразие и включване“, както и значението на включващите политики при наемането на хора.

„Мост към бизнеса“ бе изпълняван паралелно в България и Унгария в партньорство с фондация „Аутономия“ и Централно-европейски университет. Неговата цел е да тества различни подходи за улесняване на достъпа до пазара на труда в частния сектор на квалифицирани младежи от ромски произход. Проектът работи със 120 участници от над 300 кандидатствали в Програмата и 170 ученици от горен курс в гимназиите, постави основите на ползотворно партньорство с над 25 компании и създаде общността „Многообразието работи“, която ще продължи да развива сътрудничеството между НПО, частни и институционални работодатели за развиване на политики за многообразие и включване на работното място.

Събитието ще се проведе на 13.06.2019 г. в Зала 7 на Националния дворец на културата от 9.00 до 13.30 ч. Работните езици са български и английски.

Участието е безплатно, но изисква предварителна регистрация. Използвайте този линк, за да потвърдите своето участие. Срокът за регистрация е 10.06.2019 г. За повече информация следете страницата на Институт „Отворено общество – София“.

 

 

Още новини от БФБЛ

Олимпиадата на бизнес лидерите 2019 е на 29 юни

14 юни 2019

Мост може да бъде изграден, ако се строи и от двете страни

13 юни 2019

Левон Хампарцумян е новият председател на Българския форум на бизнес лидерите

31 май 2019
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

Американският университет в България определи първия стипендиант по програмата Rising Impactors

bg/21 юни 2019

Кандидатствай в програмата "Предприемачество за нестопански организации" 2019/2020

bg/20 юни 2019

Максим Бехар избран за Президент на Световния комуникационен форум в Давос

bg/19 юни 2019
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2019 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: