Новини на БФБЛ

Старт на „Мениджърска академия за училищни директори” на „Образование България 2030” и БФБЛ

10 май 2019
Старт на „Мениджърска академия за училищни директори” на „Образование България 2030” и БФБЛ

Проектът се осъществява под патронажа на Красимир Вълчев – министър на образованието и науката

Ние от Образование България 2030 и Българския форум на бизнес лидерите вярваме, че мениджърският начин на мислене на училищните лидери е решаващ за неговите високи резултати. Затова създадохме пилотното издание на „Мениджърска академия за училищни директори”. В нея едни от най-успешните български бизнес лидери ще обучат 20 училищни директори от София-град и София област. Чрез Академията директорите ще доразвият уменията си за управление с успешни практики и инструменти от бизнеса, за да подпомогнат създаването на устойчива промяна в образованието.

Целта на Академията е да обучи директорите на ключови лидерски и мениджърски умения за управление на ефективни екипи – мотивация, комуникация, делегиране на отговорности, разрешаване на конфликти.

В програмата са включени двудневно обучение и срещи на групата директори за подкрепа в приложението на новите знания. Академията ще се фокусира върху умения за управление на екипи и други теми спрямо нуждите на групата.

Обучители и ментори ще бъдат доказани професионалисти на ръководни позиции в успешни компании в България, чиято експертиза съвпада с потребностите на участниците в Академията.

ЗАЩО?

Вярваме, че директорите трябва да получават подкрепа и да придобиват ценни умения за управление, които да развиват потенциала на училището, екипа му и да повишават резултатите на учениците.

КОЙ МОЖЕ ДА УЧАСТВА?

Пилотното издание на „Мениджърска академия за училищни директори” е насочено към директори на държавни, общински и частни училища от София-град и София област.

КАКВО ВКЛЮЧВА УЧАСТИЕТО В АКАДЕМИЯТА?

Участието в Академията е напълно безплатно. Всички срещи и обучения ще се проведат в гр. София и физическото присъствие на включените директори в тях е задължително.

● Конкурсът не дава предимство на кандидати според годините професионален опит, вида училище, броя ученици, училищен бюджет.

● Директорите, включени в обученията на Академията, не получават квалификационен кредит. Успешно преминалите всички обучения и срещи ще получат удостоверение за участие.

Формуляр за кандидатстване ще намерите тук: https://forms.gle/rCmURirub2r4VSkZ8

Пилотното издание на „Мениджърска академия за училищни директори” е под патронажа на Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, и се осъществява и координира от сдружение „Образование България 2030” с финансовата подкрепа на Българския форум на бизнес лидерите.

Още новини от БФБЛ

NEXT DIFI 2019 е на 3 октомври

20 септември 2019

Председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян на откриването на учебната година в Стопанска академия - Свищов

17 септември 2019

Конференция за борба с трафика на хора на 26 септември

12 септември 2019
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

Shell организира форум за бъдещето на транспорта

bg/20 септември 2019

BILLA България отново е „Национален победител“ на Европейските бизнес награди

bg/20 септември 2019

Време е за брънч в Хилтън София

bg/20 септември 2019
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2019 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: