Новини на БФБЛ

20 компании с отличие „Компания на годината 2018”

27 март 2019
20 компании с отличие „Компания на годината 2018”

Изпълнителният директор на БФБЛ Георги Руйчев връчи наградите в две категории

На 21 март 2019 г. в  хотел „Маринела“ за пета поредна година бяха връчени годишните награди „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА” на сп. Bulgaria Business Review, сп. Business Lady и Business Lady Club. Общо 20 компании, институции и медии получиха официално признание за положените усилия в посока развитие на човешкия капитал, непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга, ефективност и прозрачност, конкурентоспособност и иновации, клиентски подход, успешен бизнес модел, ноу-хау, добро пазарно позициониране, устойчиво развитие и други.

За своите постижения в посока „Устойчиво развитие” в категория ФАРМАЦИЯ беше отличен фармацевтичният гигант Actavis – част от Teva Pharmaceuticul Industries. Наградата им бе връчена от д-р Даниела Дариткова, председател на Комисия по здравеопазването към Народното събрание, която връчи и отличието на тъканна банка Future Health Biobank, представлявани от МЦ „Афродита“, в категория Здравеопазване за „Клиентски подход, ефективни медицински практики и успешно партньорство в регенеративната медицина и стволовите клетки”.

В сектор ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ отличие получиха две компании. VIVACOM грабна два приза – за „Корпоративна социална отговорност” и за „Конкурентоспособност и иновации”. А1 получи награда за „Ефективни комуникации” във връзка с успешното изпълнение на комуникационната си ребрандинг стратегия. В категория БАНКОВ СЕКТОР отличието бе присъдено на Пощенска банка за своите „Лидерски позиции в банковия сектор, развитие на технологиите и човешкия ресурс”. Две компании получиха приз за УСПЕШЕН МЕНИДЖМЪНТ – Happy Bar&Grill бяха отличени за „Ефективен клиентски подход и иновации в ресторантьорството”, а Аркон Консулт получи отличие за „Ефективен мениджмънт в бизнес консултирането”.

В категория ИНДУСТРИЯ грамота и статуетка за трета година получи „Престиж-96” АД за „Лидерски позиции, устойчив управленски модел и развитие на човешкия капитал”. Световният лидер Елпром Троян пък грабна приз за своите постижения да се наложи като „Световен лидер и пионер в индустриална революция 4.0”. „Артекс Инженеринг” АД за трета поредна година спечелиха първо място в категория СТРОИТЕЛСТВО И АРХИТЕКТУРА за „Високи стандарти, устойчивост и функционалност, добавена стойност и отговорност към клиента и града”. Coca-Cola HBC Bulgaria бяха отличени за „Цялостна социално отговорна политика” в сектор БЪРЗООБОРОТНИ СТОКИ. В сектор ЗАСТРАХОВАНЕ тази година отличие грабна crex – дружество, учредено в Румъния и развиващо дейност на територията на България, за „Непрекъснато подобряване на качеството на предлаганите продукти и услуги”. Galaxy Investment Group бе наградена за „Инвестиции, развитие и управление на недвижима собственост” в категория ИНВЕСТИЦИИ.

Три от най-успешните МЕДИИ у нас бяха отличени в рамките на инициативата. Нова Броудкастинг Груп за трета поредна година грабна награда за „Устойчиво развитие и иновации”. Радио Витоша получи приз за „Устойчиво развитие и запазване на лидерските позиции на водеща радио станция на възраст от 25 до 45 години”, а информационна агенция и радиоверига Фокус запазва лидерските си позиции и за пета поредна година грабна награда за „Добри практики, достоверност на информацията и съхраняване на патриотизма”. В категория РЕКЛАМА за „Иновации” отличие получиха I Dо Advertising и J Point, част от J Point Group.

Водещи на събитието бяха актьорите Явор Ралинов и Албена Ставрева. За доброто настроение на гостите се погрижиха известната народна певица Поли Паскова, невероятният ансамбъл „Гераците” и уникалните гайдар и народна певица Илия Учиков и Мариана Евтимова. Сред гостите бяха още Калин Поповски, заместник-председател на Комисията по труда, социалната и демографската политика; Делян Добрев, заместник-председател на Комисията по икономическа политика, икономика и туризъм; Георги Руйчев, изпълнителен директор на Български форум на бизнес лидерите; Десислава Атанасова, заместник-председател на Комисията по правни въпроси; Цветан Симеонов, председател на Управителния съвет на Българска търговско-промишлена палата; Том Куигли, собственик и главен маркетинг доректор на QuigleyMedia; доц. д-р Теодор Седларски, декан на Стопанския факултет към СУ „Св. Климен Охридски”, и други.

Партньори на тазгодишното издание са: радио Витоша, радио Фокус, информационна агенция Фокус, информационна агенция Кросс, Нетинфо, QuigleyMedia, интернет порталите Vesti.bg, Mail.BG, Radar.BG, Manifesto.BG, Flashnews.bg, J Point, както и Българска асоциация за управление на хора и Стопански факултет към СУ „Св. Климент Охридски”. Водещата беше облечена с елегантна рокля, дело на дизайнерката Ради Лазарова – носител на „Златна игла” за Млад дизайнер и собственик на модна къща „Блинг”. Вината за церемонията бяха осигурени от New Bloom Winery в серията PIXELS.

Наградите на „Компания на годината” са продължение на основната цел на изданията Business Lady и Bulgaria Business Review да споделят успешни бизнес модели, да бъдат трибуна за различни професионални успехи, лични качества и достижения. В същия ден се проведе уникално по рода си бизнес събитие (част от „Компания на годината”) Business Excellence 2022”, в рамките на което едни от водещите световни и български визионери разказаха вдъхновяващи истории за бъдещето на бизнеса. Business Excellence 2022” даде отговори на редица актуални въпроси - как да постигнем бизнес превъзходство и отлични икономически постижения чрез правилна стратегия, новите модели на управление, професиите на бъдещето, спецификите на различните поколения потребители и новия свят на комуникациите и маркетинга, дигитализацията на бизнеса, света на роботиката и изкуствения интелект, Internet of things и киберсигурност.

Списание Business Lady е единствено по рода си информационно издание с бизнес насоченост и дамска аудитория. Това е списанието на всяка уважаваща себе си съвременна работеща жена. Изданието реализира редица проекти (освен печатния си и онлайн формат) – Business Lady Club, Годишни награди на сп. Business lady (2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018), Годишни награди за благотворителност и КСО „Златно сърце” (2014, 2015, 2016, 2017, 2018), Годишни награди „Компания на годината” (2014, 2015, 2016, 2017, 2018), Икономически форум (2016, 2018), Благотворителен бал за борба с рака на гърдата (2013, 2014), потребителската класация „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” (2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018), социални кампании, проект „Успешни в България”, Алманах ЛИДЕРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, Диамантено парти и др.

Списание Bulgaria Business Review е списание със специализиран икономически акцент, което не подминава и политиката. Неговата аналитично-обзорна функция е съчетана с информационната при търсене на интерактивна комуникация с аудиторията. Списанието предлага начин на агрегиране на научната мисъл и практиката, който липсва на пазара. При отсъствието на специализиран институт за правителствена икономическа политика, нишата открива възможности и за административния капацитет на всички нива – държавно, общинско, фирмено, както и интерес от страна на широката читателска аудитория. Всеки брой е съпроводен с кампания по популяризирането му в разнообразни комуникационни канали.

Още новини от БФБЛ

Нови членове на БФБЛ

21 февруари 2020

Алманах на успешните бизнес казуси в България 2020

13 февруари 2020

108 корпоративни проекта с кауза в Наградите за отговорен бизнес 2019

11 февруари 2020
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

23 компании с Годишен знак за дарителство от работното място за 2019-а

bg/14 февруари 2020

Теленор отбелязва Деня за безопасен интернет с образователни видеа и кампания против онлайн тормоза

bg/11 февруари 2020

BILLA събра и дари над 21 тона храни за нуждаещи се българи през 2019 г.

bg/10 февруари 2020
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2020 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: