Новини на БФБЛ

Дискусия "България в еврозоната" на 9 април

27 март 2019
Дискусия "България в еврозоната" на 9 април

Актуалната тема е във фокуса на четвъртата Годишна среща на БФБЛ с посланиците на 9 април

След успеха на предишните издания на инициативата БФБЛ организира четвъртата Годишна среща с посланиците на 9 април 2019 г. от 10,00 ч. в х-л „Балкан“. Дискусията „България в еврозоната“ се провежда под егидата на Министерството на външните работи и в партньорство с посолството на Италия в София.

Сред официалните гости са вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева и италианският посланик Н.Пр. Стефано Балди. Участие ще вземат и министърът на икономиката Емил Караниколов, ръководителят на Представителството на ЕК в България Огнян Златев, директорът на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев и Антон Панайотов, собственик и управител на Аларик Секюритис, един от генералните спонсори на събитието.

С инициативата БФБЛ си поставя за цел да предостави платформа за диалог на компаниите-членове на Форума с дипломатическия корпус и висши представители на изпълнителната власт. Във фокуса на дискусията тази година е актуалната тема за присъединяването на България към еврозоната и очаквания положителен ефект върху икономиката.

„Като организация на отговорния бизнес за БФБЛ диалогът и споделянето на международен опит са от съществено значение, защото така можем да почерпим положителни примери за устойчиво икономическо развитие и да дадем своя принос към дебата за подобряване на бизнес средата и за насърчаване на чуждестранните инвестиции и на търговските ни отношения с партньори от Европа и света“, каза председателят на Форума Ираван Хира.

Гостите на дискусията ще могат да се информират за конкретните стъпки, предприети от правителството за влизането на България във валутния съюз, както и да научат за опита на европейски държави от техните дипломатически представители. Друг важен акцент е ефектът от влизането в еврозоната върху икономиката на страната, чуждестранните инвестиции и външнотърговските отношения. За подробности, моля, вижте предварителната програма.

Срещата ще се проведе на български и английски, като ще бъде осигурен симултанен превод.

За да се присъедините е необходима регистрация. Вход: 75 лв. за членове на БФБЛ и 150 лв. за представители на компании извън Форума.

Събитието се осъществява с генералното спонсорство на Alaric, Генералното консулство на Република Молдова и адв. дружество „Пенков, Марков и партньори“. Спонсори са JTI, KIA Motors България и UniCredit Bulbank.

Още новини от БФБЛ

Нови членове на БФБЛ

21 февруари 2020

Алманах на успешните бизнес казуси в България 2020

13 февруари 2020

108 корпоративни проекта с кауза в Наградите за отговорен бизнес 2019

11 февруари 2020
Всички новини

Новини от членове на БФБЛ

23 компании с Годишен знак за дарителство от работното място за 2019-а

bg/14 февруари 2020

Теленор отбелязва Деня за безопасен интернет с образователни видеа и кампания против онлайн тормоза

bg/11 февруари 2020

BILLA събра и дари над 21 тона храни за нуждаещи се българи през 2019 г.

bg/10 февруари 2020
Всички новини

Членове на БФБЛ

» Присъединете се към БФБЛ

© 1999-2020 БФБЛ. Всички права запазени | Условия за ползване | Политика за поверителност
Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
Следвайте ни в: